Felhívás!

Itt is tüntetnének

Sepsiszentgyörgyön is tüntetést szerveznének a caracali ügy kapcsán azért, hogy a kormány vállalja a felelősséget a gyilkosságok ügyében, és mondjon le. A megmozdulást szülők szervezik gyerekeik biztonságáért.

A fővárosban és Caracalban a rendőrség és a polgármesteri hivatal előtt tüntetést szerveztek a múlt héten meggyilkolt lányok miatt, illetve azért, mert a rendőrség szakszerűtlenül járt el az ügyben. A történések felháborodást váltottak ki, augusztus tizedikére pedig országos megmozdulást szerveznek Bukarestbe, a kormány elé.

A háromszéki szülők szintén felháborodtak azon, hogy a hatóságok nem vállalják a felelősséget azért, ami Caracalban történt, amikor az elrabolt lány riasztotta a hatóságokat a 112-es segélyhívó számon, de a rendőrök csak 19 órával később törtek be a helyszínre. A Mi Gyerekeinkért Egyesület tagjai úgy határoztak, Sepsiszentgyörgyön is megszervezik a tüntetést, hogy lemondásra szólítsák fel a kormányt.
Maria Bădulescu, az egyesület vezetője elmondta: fontos a civilek összefogása és a megmozdulás, hiszen ismét egy olyan ügy történt, amikor nem lehet hallgatni.

– Ki kell állni, muszáj, főleg, mert a mi gyerekeinkkel is megtörténhet ugyanez. Hogyan bízzunk meg a kormányban, ha a rendőrség nem védi meg a gyerekeinket? Hogyan tanítsuk nekik azt, hogy bizalommal hívjanak rendőrt a bajban, ha ez történik? Hogyan hívjuk a segélyhívó számot, ha lekezelően beszélnek velünk, nem veszik komolyan a riasztást? – tette fel a kérdést az egyesület vezetője.

Azt még nem tudni, hogy a megmozdulásra mikor kerül sor, szeretnének engedélyt kérni a tüntetésre, de ha nem kapják meg, akkor spontán megmozdulást szerveznek, bevonva más szervezeteket és a diáktanácsokat is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.