Felhívás!

Itt a pénz, hol a pénz?

Itt a pénz, hol a pénz? Kovászna megye

Itt a piros, hol a pirosat játszik a kormány a kórházakkal, állítják a Sanitas szakszervezeti szövetség képviselői. Szerintük nem kapott mindenki béremelést, jóllehet a költségvetésben elkülönítettek erre pénzt.

A szakszervezet felszólítja a kormányt, hogy az egységes bértörvény előírásainak megfelelően adja meg mindenkinek a január 1-jétől járó béremelést. A szövetség emlékeztet, hogy a jogszabály kimondja: 2020. január 1-jétől a béreket a 2022-ben esedékes és a 2019-ben megkapott bérek közötti különbség egyharmadával kell(ett volna) emelni.

A szakszervezet úgy tudja: az idei költségvetési törvényben elkülönítettek összeget a bérek emelésére, csak a kormány „elfelejtette” megoldani, hogy ezek a kórházak büdzséjébe jussanak.
A szakszervezeti vezetők „aggasztónak” találják a miniszterelnök utalásait a béremelések fedezésére. Úgy értékelik, hogy az nem lehet megoldás, hogy a közkórházakban emelik a szolgáltatások árát. Az alkalmazottak érdekeit képviselő szervezet, amely nem tudja eldönteni, hogy rosszindulatról vagy hozzá nem értésről van-e szó, elvárja, hogy a kormány azonnal megoldást találjon a béremelés kérdésére.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.