Felhívás!

Iskolázódnak az oktatók

Iskolázódnak az oktatók Kovászna megye

Sikeresen pályázott a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola egy olyan Erasmus + programra, amelynek keretében az intézmény kulturális oktatói a nádudvari népi kézműves iskola jó gyakorlatát tanulmányozhatják.

Gáj Nándor, a népiskola igazgatója elmondta, már tavaly is volt egy hasonló programjuk, akkor a pincér- és szakácsképző szakiskolák pedagógusait vitték Veszprémbe, a Séf Vendéglátó Szakipari Iskolába, ahol igen sokat tanultak testközelből: beültek az órákra, kerekasztalnál tárgyaltak, ismerkedtek a konyhai felszereléssel, tanulmányozták a szakmai standardokat.

Idén egy ehhez hasonló tapasztalatcserét pályázott meg az intézmény: ősszel, amikor megkezdődik az oktatás, és izzik a tevékenység a fogadó intézményben, 16 saját oktatóját vinné 10 napra a nádudvari népi kézműves szakgimnáziumba és kollégiumba, hogy annak legjobb módszereit, programjait átvegyék.

Nádudvaron nemcsak a hagyományos mesterségeket oktatják, hanem azok vállalkozásszerű alkalmazását is tanítják. A tanulmányút pontos időpontjáról még folynak az egyeztetések.

A program költségvetése 18.500 euró, személyenként megszabott összeggel támogatja az unió az oktatásfejlesztést célzó nemzetközi utakat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.