Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Próbamunka fiataloknak

Próbamunka fiataloknak Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi városháza idén húsz, egyetemi tanulmányokat folytató vagy egyetemet végzett fiatal fogadására készült fel, de 15 fiatal jelentkezett az önkormányzat által meghirdetett gyakornokprogramra – tudtuk meg Vargha Fruzsina alpolgármestertől. Ők két turnusban ismerkedhetnek az önkormányzat működésével és az alárendelt intézmények tevékenységével.

Hirdetés
Hirdetés

Az első periódusban, mely július 18-tól augusztus 12-ig tart, nyolc egyetemista gyakornokoskodik a polgármesteri hivatal szakirodáiban, érdeklődésének, illetve tanulmányainak megfelelően, ők már meg is kezdték a munkát.

A második szakaszban, augusztus 15-től szeptember 9-ig hét hallgató lesz beosztva különböző helyszínekre, ugyanis több, az önkormányzatnak alárendelt intézmény is fogad gyakornokokat: így a fiatalok kipróbálhatják magukat az alpolgármesteri irodában, a jogi irodában, a vagyonkezelési igazgatóságon, a gyámhatóságon, a szociális igazgatóságon, a gazdákat nyilvántartó irodában, a gazdasági és közpénzügyi igazgatóságon, a pályázati osztályon, az Erdélyi Művészeti Központban, a Kónya Ádám Művelődési Házban. Amennyiben időközben kiderül, hogy valakinek nem felel meg a helye, akkor van lehetőség cserélni is – tájékoztatott Vargha Fruzsina alpolgármester. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások