Felhívás!

Röviden

Gyógyüdülés nyugdíjasoknak

A Kovászna Megyei Nyugdíjpénztár az év elejétől júliusig 406 balneoterápiás, azaz gyógykezelési jegyet bocsátott ki, november végéig lehet még benyújtani erre vonatkozó igényléseket. A kezelési jegye­ket Kovásznán a Dacia, a Montana és a Bradu szállókban lehet érvényesíteni, azokat az országos nyugdíjpénztár pontozási rendszere alapján ítélik oda a jogosultaknak. Az igénylőnek különböző feltételeknek kell megfelelnie, többek között nyugdíjasnak vagy az állami nyugdíjrendszer biztosítottjának kell lennie, a jegyek névre szólóak, és személyenként egy kérhető évente. Az 1000 lejnél kisebb havi juttatásban részesülő nyugdíjasok előnyt élveznek a kezelési jegyek elosztásakor, az országos nyugdíjpénztár idén február 10-én elfogadott, 72-es számú rendelete alapján. Az országos nyugdíjpénztár minden év elején meghatározza, hogy hány jegyet biztosít az állami társadalombiztosítási alapból erre a célra rendelkezésre álló anyagi keret függvényében, majd leosztja az egyes megyék nyugdíjpénztárainak, aszerint, hogy hány potenciális jogosult van, illetve, hogy mekkora volt az érdeklődés a jegyek iránt az előző években. 

Szilvásgombóc-est

Az Együtt Ürmösért Egyesület, mely a faluközösséget értékteremtésre, értelmes és kulturált szórakozásra kívánja sarkallni, július 23-án, szombaton 19 órai kezdettel a helybéli kultúrotthon udvarán szilvásgombóc-estet szervez. Az érdeklődőket arra kérik, vigyenek magukkal otthonról egy tál szilvás gombócot, amit majd együtt értékelnek és fogyasztanak el. Utána táncházat tartanak. 

Szentgyörgyön a Taxi

A korábban elhalasztott Taxi-koncertet július 23-án, szombaton tartják meg a sepsiszentgyörgyi Szimplában. Nemzedékek nőttek fel a Taxi zenéjén, ezért elhangzanak a jól ismert slágerek, de mellette hallhatóak lesznek az új dalok is egy jó adag humorral fűszerezve a jól ismert stílusban. A Taxi a tőle megszokott módon közelíti meg a társadalmi, politikai, vagy éppen szerelmi témákat, mindig humorral és iróniával fűszerezve. A koncert 20 órától kezdődik, a belépő ára 35 lej. Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.