Felhívás!

Iskola, egyetem, terrorvád

Iskola, egyetem, terrorvád Kovászna megye

Az iskolabotrány a polgármesteri hivatal rossz kommunikációjának következménye, hangzott el tegnap a Magyar Polgári Párt (MPP) sajtóértekezletén. Nagy Gábor szerint „elfogadhatatlan”, hogy a szülők, tanárok és gyerekek a sajtóból tudják meg, hogy megszűnik az iskolájuk.

Az MPP sepsiszentgyörgyi elnöke szerint most sem világos, hogy csak a szakoktatást szervezik-e át (ezzel akár egyet is értenek), vagy megszüntetnek egy magyar iskolát (ez ellen a legerélyesebben tiltakoznak).
– Sokkal tisztább kommunikációt, átláthatóbb működést várunk a megyeszékhelyi tanácstól – fogalmazott Nagy Gábor.
Ütő Gusztáv „örömmel nyugtázta”, hogy elkezdődött az Erdélyi Székely Művészeti Egyetem (ESZME) létrehozása: a tervek szerint a megyei tanács átadja, a helyi tanács átveszi, és felsőoktatási intézménnyé alakítja a tüdőkórházat. Az egyetemi tanár szerint az erdélyi magyar fiataloknak „joguk van anyanyelvükön tanulni” olyan szakokat, mint festészet, szobrászat, mű- és tájépítészet, művészettörténet, néprajz és néptánc.
Bedő Zoltán, a Magyarság Megmaradásáért Mozgalom nevében úgy értékelte, a kézdivásárhelyi „terrorvád” hivatalosan is szertefoszlik, és emlékeztetett: az „érdekvédelmi szervezet” nem állt ki a meghurcolt háromszékiek mellett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.