Felhívás!

Lecserélnék a tej-kifli programot

Lecserélnék a tej-kifli programot Kovászna megye

Nagyon jó ötletnek tartja Henning László a melegétel-program bevezetését. A megyei tanács alelnöke szerint a tej-kifli program „megérett a lecserélésre”. Az alelnök szerint a tej-kifli program „kifutottnak tekinthető”.

– Elég sok gond van vele, a gyerekek – érthető módon – ráuntak arra, hogy mindennap kiflit és  a tejet kapnak. Variálni a felhozatalt igen körülményes volna, így – főleg városi iskolákban – viszonylag nagy a pazarlás – állapította meg Henning László.
Az alelnök „nagyon jó ötletnek” tartja a kormány kezdeményezését, hogy meleg ételt biztosítsanak a gyerekeknek.
– Nagyon sok családban jól jönne ez, mert egyáltalán nem vagyok arról meggyőződve, hogy minden tanulónak naponta jut otthon meleg ebéd – vélekedik.
Az alelnök azt mondja: számításaik szerint 6-7 lejből kihozható egy ebéd a gyerekeknek, és ha a kormány ennek legalább a felét kitenné, a helyi tanácsok képesek lennének a másik felét fedezni.
A kormány a múlt héten indított egy kísérleti programot, amelyben az ország 50 iskolájában adnak meleg ebédet a kisiskolás tanulóknak. Ahol ennek elköltésére nincs megfelelő körülmény, az ebéd élelmiszercsomaggal helyettesíthető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.