Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Gyógyulni vágyókat vár Hatolyka

Gyógyulni vágyókat vár Hatolyka Kovászna megye

„Alig pár napja jöttem ide, de már érezhető a gyógyulás” – vélekedett ottjártunkkor egy vendég, akit a hatolykai fürdőközpontban kezelnek. Arra voltunk kíváncsiak, milyen lehetőséget kínál ez a korszerű komplexum a gyógyulni vágyóknak.

 Tiszta, mondhatni új állapotban levő épület fogad, amit 2010-ben építtetett a szentkatolnai önkormányzat a megyei tanács és a kormány segítségével. Tusa Levente polgármester elmondta: az ingatlan az önkormányzat tulajdona, a fürdőt az Aquasic Közösségek Közti Társulás működteti.Bardócz Róbert referenstől megtudtuk: jelenleg ő és egy takarító dolgozik a fürdőközpontban, de elkelne még egy orvos, egy fizioterapeuta és egy masszőr is, bár az utóbbi állásra úgy tűnik, találtak jelentkezőt. Körbevezetett, megmutatta a mofettát is, amely állítása szerint „a legerősebb a megyében”.
– Főleg szív- és érrendszeri betegségekkel küszködőknek ajánlott, de előtte mindenképp konzultálnia kell a szív- vagy háziorvossal az illetőnek – hívja fel a figyelmet Bardócz.
Az épületben 10 kád kapott helyet, ebből egy a mozgássérültek részére van kialakítva, három hidromasszázzsal működik, hat pedig meleg vizes. Ezekben fél órát ajánlott tölteni.
A fürdőközpont fitneszgépekkel is fel van szerelve. Továbbá van egy panziórésze, ahol a 6 szobában 15 személyt tudnának elszállásolni, de csak tudnának, ugyanis még nem sikerült engedélyeztetni. Ugyanott egy korszerű konyha is található, ahol a vendég elkészítheti, tárolhatja ennivalóját.
– Mivel nem tudunk szállást biztosítani a vendégeknek, ezért inkább a közeli településekről érkeznek, javarészt idősek, de akadnak fiatalok is, akik a szauna vagy a fitneszgépek miatt keresnek fel bennünket. Sajnos, előfordult, hogy hívtak Hargita megyéből, de szállás hiányában visszamondták – tájékoztatott Bardócz.
Demeter István, az Aquasic Közösségek Közti Társulás műszaki osztályának vezetője elmondta: folyamatban van a panzió működési engedélyének beszerzése, de „a bürokrácia nehezíti ezt”.
Terepszemlénk idején a sepsiszentgyörgyi, 65 éves Skovrán Aladár érkezett kezelésre.
– Érszűkületi problémákkal, alig pár napja járok ide, de már érezhető a javulás, hiszen minap már kocogtam is egyet – mondta Skovrán, megjegyezve, hogy régebb Lázárfalvára járt mofettázni, de amióta megtudta, hogy a hatolykai erősebb, ezt részesíti előnyben, és nagyon elégedett mind a szolgáltatással, mind a személyzettel.
Hasonlóan pozitív véleménye van a 49 éves, lemhényi Bandi Istvánnak is.
– Még gyermekkoromban jártunk Hatolykára, a gyógyfürdőre, és amikor megtudtam, hogy újraindult, gondoltam eljövök, hátha segít az ízületi problémámon. Én csak fürdőt veszek, már ötödik alkalommal, és érzem a jótékony hatását – győzködött Bandi.
Legközelebb talán mi is kipróbáljuk!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.