Hirdetés
Hirdetés

Iohannis a sötét erők eszköze lett

Iohannis a sötét erők eszköze lett Kovászna megye

Itt nem „úgynevezett” Székelyföld van, és nem „úgynevezett” Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) – ha valami „úgynevezett” ebben az országban, akkor van egy „úgynevezett” miniszterelnökünk, aki csak azért van még tisztségben, mert ebben az egészségügyi válságban nem szerencsés kormányokat váltogatni – állapította meg tegnapi online sajtóértekezletén Antal Árpád.

Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgy polgármestere arra reagált, hogy a kormányfő nekirontott a – mint mondta – „úgynevezett” diszkriminációellenes tanácsnak, amiért megbírságolta Klaus Iohannis államfőt a székelyföldi autonómiastatútum kapcsán tett magyarellenes kirohanása miatt. Antal szerint a teljesen súlytalanná váló kormányfőn úrrá lett a választások előtti „pánik és kétségbeesés”.

– A CNCD egyféle bíróságként működik, ítéletet mond valaki tette fölött, és jó hír, hogy ezt az ország első emberével is megtette. Az államfőnek nem hiányzott, hogy egy ilyen jelentős díj átvétele előtt (május 30-án Klaus Iohannist Aachenben Károly-díjjal tüntetik ki – szerk.) diszkriminációért elítéljék. Nagy gond az, hogy az államfő ahelyett, hogy úriember módjára kiállna és bocsánatot kérne, kétségbe vonja a CNCD döntését, és bíróságon támadja azt meg. Nagy gond az, hogy Klaus Iohannis a modernizáció reményét magában hordozó nagyszebeni polgármesterből a sötét erők ócska eszközévé küzdötte le magát – hangoztatta Antal.

A polgármester ugyancsak a „jó hírek” kategóriájában említette, hogy az Európai Bizottság hat hónappal meghosszabbította a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett Európai Polgári Kezdeményezés aláírásgyűjtési periódusát.

– Meg vagyok győződve arról, hogy miután sikerült teljesíteni azt a feltételt, hogy egymillió támogató aláírást összegyűjtsünk, sikerülni fog az is, hogy hét államban kigyűljön a minimális kvóta (a minimálisan kötelező aláírások csak négy államban gyűltek össze – szerk.). Nagyon fontosnak tartom, hogy ez a kezdeményezés kéz a kézben haladjon az RMDSZ által elindított Minority Safe Pack-kel, hogy Európa kisebbségek által lakott régiói közvetlenül tudjanak pénzt lehívni Brüsszelből a közösségek megerősítésére – mondta Antal.

Helyi témáról szólva a polgármester válaszolt azoknak a lakosoknak, akik értetlenül állnak az előtt, hogy míg egyes utcákban két évig tart a felújítás, másokban két nap alatt végeznek. Kifejtette: a teljes felújítás (Kós Károly, Ág, Domb stb.) és a karbantartás (Benedek Elek, Szarvas stb.) között „óriási különbség” van. A legnagyobb talán az, hogy a teljes felújítás a földbe lehelyezett kábelek, vezetékek, csövek cseréjével is jár, amelyek nincsenek önkormányzati tulajdonban, és nem egyszerű egyeztetni a cégekkel, hogy egy bizonyos periódusban, saját költségükre végezzék el ezt a munkát.

Elmondta azt is: tegnap átadták a nemzeti bank volt épületét a kivitelezőnek, hogy elkezdje a Design Bank kialakítását, és hamarosan elkezdődik a főtér felső részének rendezése, amely azért maradt május elejére, mert ott kellett volna állnia a Szent György Napok főszínpadának.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 22., 10:14
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Ha a német úriember, visszavonja a kitüntetést a sovén állattól!😆 A kormány bábú Orbán 1 idióta aki pénzért bohóckodik! Apropó Antal úr a Sztgyiek “észosztója”😂 A háttérből eltünt a Süsűdomb! 70%át én bevetném gyeppel, minek az az ordinári beton tapstér?! Kézdi is valami hasonlót szeretett volna, de ott a nép hamar kilógatná az ablakon az idiótákat! Igaz 89ben sem csapták el a lábát a bünösnek és azóta is a várost a komcsik árnyéka kiséri!!!!
    Magukat ki irányítja?! Ki tette oda?! Miért?! Tragikomédia az egész!!!😤😭