Felhívás!

Megnőtt nyomás a kézdivásárhelyi kórházon

Megnőtt nyomás a kézdivásárhelyi kórházon Kovászna megye

Nagyszámú beteget lát el a kézdivásárhelyi kórház, miután a megyeszékhelyi intézmény a vírusellenes intézkedések miatt úgymond „elesett”. Így a céhes városba hozzák a betegeket, a kórház személyzete rendkívül leterhelt.

Nem rejtette véka alá Bokor Tibor polgármester, elégedetlenséggel tölti el, hogy a kézdivásárhelyi kórház lépett elő a megye első számú betegellátó intézményévé. Kézdivásárhely polgármestere a rendszert bírálta, meglátása szerint embertelenné kezdett válni a helyzet az intézményben, ugyanakkor az önkormányzatra is nagy anyagi terhet ró a működtetési költség.

– Azt hiszem, eljött az ideje annak, hogy a háromszéki betegellátási rendszert újragondoljuk és újratervezzük, mert a kézdivásárhelyi kórház alkalmazottai mondhatni esnek át a fejükön, mert rengeteg nehéz esetük van, szerdán is a mentőautók sorban álltak az udvaron, ugyanazon orvosoknak, akiknek el kell látniuk a sürgősségi eseteket, be is kellene menniük – ha még energiájuk és lehetőségük van – a benn fekvő betegeket kezelni. Most már lassan odajutottunk, hogy képtelenek elvégezni a munkájukat, és nem azért, mert nem akarják, hanem egyszerűen nincs rá idő.

 

Szentgyörgyön unatkoznak

Tudomásomra jutott, hogy ilyen szempontból eléggé rossz a hangulat is a kórházban, az alkalmazottak körében, mert fizikailag ki vannak merülve. Ezért javasolnám az átszervezést, hiszen tudtommal a megyei kórházban a mintegy 1100 alkalmazott foglalkozik alig pár benn fekvő beteggel. Arról nem is beszélve, hogy míg a finanszírozás is hatalmas terhet ró ránk, addig a sepsiszentgyörgyi intézmény a kormánytól jelentős céltámogatást kap – folytatta Bokor Tibor, hozzátéve, hogy nekik csak a megyei tanács adott valamennyi támogatást.

A polgármester elmondta: eddig 500 ezer lejnél is több pénzt fordítottak a kórházra, ez a pénz a vírussal kapcsolatos kiadásokra ment el, havonta csak védőfelszerelésre 100 ezer lejt költöttek.

 

Nehéz helyzetben

Canea-Kocsis András kórházmenedzser és dr. Borbáth Anikó orvosigazgató megerősítette: valóban sok a munka, és az aneszteziológus szakorvos azt is hozzátette, hogy a volumen a minőség rovására megy, az emberek is panaszkodnak, és teljesen jogosan, hiszen több gondozást igényelnének. Szerintük is kellene valamilyen megoldás, mert a megyeszékhelyi kórház kiesésével özönlenek a páciensek Kézdivásárhelyre, a menedzser pedig visszafogottan nyilatkozott annak kapcsán, hogy a betegbiztosítótól mennyivel kaphatnak több pénzt a megnövekedett esetszám miatt.

Az orvosigazgató hangsúlyozta: a benn fekvő betegekre nem jut elég idő, ez az állapot kihatással van az alkalmazottak moráljára, a kollégái fáradtak, kimerültek. Dr. Borbáth hozzátette: Kovásznáról kaptak segítséget, érkezett támogatás a megyeszékhelyi neonatológiáról, amit ezúton is köszönnek. A menedzser zárszóként köszönetet mondott a személyzetnek is az erőn felüli munkájukért, és kitartásukat kéri.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 22., 8:20
  ÉRTÉKELÉS: -13

  Értem én, hogy sokat változott a helyzet, de ideje a munka végét megfogni. Minden tisztelet mellett kijelenthetjük, hogy eddig a kézdivásárhelyi kórház hibernált. Minden nehezebb esetet elküldtek a megyei vagy a brassói kórházakba, pláne vasár- és ünnepnapokon. A megyeiben is egyszerre járja az orvos a sürgősséget és az osztályos betegeket is ellátja, triálva az eseteket. Ugyanaz a felkészültség, ugyanaz a diploma, ugyanaz a fizetés.

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 14:47
   ÉRTÉKELÉS: 29

   Akkor tisztázzunk egy pár dolgot…..
   1.Ugyanaz a felkészültség, ugyanaz a diploma, de nem a fizetés….a megyei korházakban nagyobb az alapfizetés, utána lehet nézni
   2.A megyeiben is egyszerre járja az orvos a sürgősséget és az osztályos betegeket is ellátja, triálva az eseteket….NEM, a megyeiben van sürgösségi részleg (UPU), ahol orvosok és aszisztensek fogadják a sürgösséget, csak olyan esetek kerülnek az osztályra amelyek befekvést igényelnek.
   3.Minden nehezebb esetet elküldtek a megyei vagy a brassói kórházakba, pláne vasár- és ünnepnapokon. A megyei korház ( amint a neve is mutatja Megyei SÜRGÖSSÉGI korház, akár Kovászna vagy Brassó megye), ahol Intenziv Terápiás szolgálat van ( ügyelet) azért hogy ellássák a sürgösséget. A városi korházban 4 alap ügyeleti vonal müködik…
   4.Minden tisztelet mellett kijelenthetjük, hogy eddig a kézdivásárhelyi kórház hibernált… Erről csak annyit hogy egyszer informálodni kellene, hivatalos forrásból…..nem csak beszélni tudatlanul
   Ha egy kicsit másképp gondolkoznánk, mint pl a hargita megyei korházak akik maguk közt meg tudták oldani (elosztani) a jelenlegi problémákat, akkor senki nem hibernálna… már ha megengedjük magunknak ezt a kifejezést….

   • User
    Dátum: 2020. május 22., 20:06
    ÉRTÉKELÉS: 26

    A megyei kórházban állandó labor, röntgen szolgálat van. Nagyobb a személyzet. Van betegápoló minden váltásban, és nagyobb összeget is kap a sürgősségi kórház esetenként. Van sürgősségi pótléka a fizetésnél. A 4 alapügyelettel eddig is ellátuk az intézményhez tartozó eseteket. Ha tovább volt küldve a beteg, az csak a beteg érdekébe történt. Nekünk azt tanították, hogy ne vállaljunk be olyan dolgot, amit nem tudunk elvégezni. Ha netán a jelenlévő személyzetnek csak 30 betegre van ideje, még negyven sürgősség mellett, és a kedves elégedetlenkedő kezelés nélkül maradna, mert épp rá nem maradt idő, vagy az ő kezelésére nincs személyzet, tetszene-e? Az elégedetlenkedőket megkérném nézzék végig egy nap a tevékenységüket és azután próbálják magukat az ők bőrükbe érezni. Fáradtságot, étlenséget, feszültséget türni napokon át, és még ne is hibázz, mert az ember nem rongydarab, hogy megjavitsuk ha tévedünk. Ez a gyalázkodás helyett inkább elismerést érdemelnek az itteni dolgozók, hogy vannak nekünk, van akihez forduljunk, ha bajban vagyunk. Ha nagyobb személyzettel müködne, több pénzből, mindenkinek jobb lenne. Ezért nem az itteni dolgozók a hibásak. Ők áldozatok. Köszönöm munkájukat! A szamárbőgés nem hallszik a mennyekbe!

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Nagyon szomoru hejzet Kézdivásárhelyre nézve és nemis nagy a város ,a korházak is nagyon minimális összeget kapnak az átalakitást megkellne sürgösen oldani

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 9:42
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Milyen rosszul esik hogy kell egy kicsit dolgozni…. Más mindég így dolgozik, miközben ők hibernalnak, és 2 hónap alatt belefaradtak…. S már irigylik is a Szentgyörgyi kórházat…. Mintha ezt mi kértük volna, vagy lenne beleszolasunk….. Amikor ők kellett volna a Covid suport legyenek, az sem tetszett…. Így sem tetszik….

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 14:56
   ÉRTÉKELÉS: 17

   Mintha ezt mi kértük volna, vagy lenne beleszolasunk….. Amikor ők kellett volna a Covid suport legyenek, az sem tetszett…. Így sem tetszik….

   Hogy ki kérte es kinek volt beleszólása, talán magasabb szinten kellene érdeklődni és érdekes dolgokra derülne fény….de sok mindent elárul egy régebbi ujság cikk( április 7) amelyben ez a nyilatkozat jelent meg ( másolva)
   “Târgu Secuiesc, deși era spital-suport pentru altă patologie decât COVID, sau spital-suport pentru această patologie, așa cum era ultima variantă, nu făcea față. Era prea nepregătit, ca dimensiune, competență, volum de activitate, toate la un loc. Nu mă refer la competența medicilor, dar la un spital mic nu poți să ai pretenția să facă față unor situații de urgență majore, grave”

   Most már gondolom tiszta a helyzet….

   • User
    Dátum: 2020. május 23., 9:52
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mintha ezt mi kértük volna, vagy lenne beleszolasunk….. Amikor ők kellett volna a Covid suport legyenek, az sem tetszett…. Így sem tetszik….

    Hogy ki kérte es kinek volt beleszólása, talán magasabb szinten kellene érdeklődni és érdekes dolgokra derülne fény…

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 9:08
  ÉRTÉKELÉS: 60

  Anélkül hogy bármelyik kórházat védeném vagy támadnám: az előző hozzászólónak értelmezési problémái vannak. Nem az a baj, hogy a kézdii kórházban dolgozni kell, hanem az, hogy egy 700+ ágyas kórházban van 1100-1200 alkalmazott, akik 30-40 beteggel foglalkoznak. Mindeközben Kézdire cócókáztassák a betegeket Barótról, Szentgyörgyről stb., akik az úton meg is halhatnak, a távolság miatt. Szóval a polgármesternek rohadt igaza van, hogy szóvá tette ezt az ügyet, mert ha Kézdi nem tud mit kezdeni egy súlyos baróti esettel, akkor onnan továbbküldik most Brassóba, ami +70 kilométert jelent. És az se korrekt, hogy a 300 személyzetes Kézdi lássa el egy egész megyét. Tehát ez csak sima matek és a számok azt mutatják, hogy ez a helyzet tényleg nem normális.

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 12:41
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Ha abban a kórházban, ahonnan a beteget Kézdire szándékoznak küldeni helyesen felmérik az állapotát, akkor direkt Brassóba is tudnak transzferálni, nem szükséges Kézdit útba ejteni. Egyébként ezen időszakban sokkal kevesebben fordultak orvoshoz, sürgősségi ellátást is kevesebben vettek igénybe, tehát ezt a volument meg kellene bírják. Nem az eredeti állapotnak megfelelő betegszámot kell ellátni.

   • User
    Dátum: 2020. május 22., 14:49
    ÉRTÉKELÉS: 8

    A betegeket nem más korházbol hozzák hanem a mentők…… És az esetek számáról azok tudnak nyilatkozni akik dolgoztak…a többi csak személyes vélemény…..

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 17:51
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Eddig az egész megye betegét a Megyei korház látta el, akkor nem volt gond.
   Napi 100 beteget regisztráltak, azzal senki nem foglalkozott, Megyei korház orvosai a bentfekvő és a sürgősségi osztalyra érkező beteget is egyaránt kellet vizsgálják.
   A Megyei kórház előtt is állt egyszerre több mentő ami szintén nem tünt fel senkinek

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 19:10
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Hat elolvastam a komenteket.Sajnos semmit nem irnak az olyan betegekrol amelyeket egy perfuzio utan hazakuldtek ,mivel nincs hely es azok meghaltak.Vagy nincs szo hogy az orvosok apolonok hogy beszelnek a betegekkel.Vagy hogy meg mindig a kezedbe adjak a receptett hogy vetesd meg a gyogyszert hogy legyen mit adjanak.Vagy hogy egy rontgennel a kinti betegek esa korhaz betegei egyhelyt orakig ossze vannak zsufolva egy kicsi varoteremben vagy eppen felig levetkezve varnak fel orakot hogy valaki megcsinalja a vizsgalatott majd meg egy orat hogy kiertekeljek.Na volna eleg tennivalo.

   • User
    Dátum: 2020. május 22., 21:26
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Meg hogy a radiologianal varnak,hisz kedves nevtelen nyilatkozo,meg igy is a programnal tobb beteget fogadunk es vizsgalunk.Vagy hogy varnak,hisz aki siet az igazan nem is beteg.Hogyan lehet egyszerre CT,ultraszongrafiat,film kiertekelest nyujtani.

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 10:31
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Aki fekudt bent az tudja ,nem a virus erkezese ota van ez a helyzet.Ha az ,,igazgato ur,, venne a faradsagot es beszelne a betegekkel,akkor tudna hol a hiba.Mert neheny doktor Istennek kepzeli magat ,a takaritono meg doktornak.Hiaba emeltek meg a fizeteseket ugyanugy tartja a zsebet,es meg is szamolya a beteg elott.Tisztelet a kivetel,ami eleg keves.Igaz a regi mondas, amijen a mosdo -ojan a torolkozo.Tehat igazgagto ur ideje lenne a sarkara alnia es rendet csinalni .Peldat lehet venni a Csikszeredai korhaztol.

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 10:27
  ÉRTÉKELÉS: 26

  Rosszul esik ,ha kicsit kell dolgozni,mert idáig hibernàltak ???
  Le a kalappal kedves hozzászóló,ön szerint a kórházban dolgozni hibernàció?Miért nincs a helyükben? Miért nem tanult sok sok évet,hogy orvos lehessen, vagy nővér vagy nagybetűs Valaki ? ők a hibernàció alatt is életeket mentenek, segítenek mert beteg mindig van,de persze ezt ön honnan tudná …. honnan tudná azt mit jelent kórházi alkalmazottként bármit is csinálni ezzel felelősséget vállalni… éjjel nappal a hibernàció mellett résen lenni,mert bármikor jöhet a sürgősség…
  Kedves kórházi alkalmazottak,le a kalappal előttetek, orvostól takaritóig,
  Kitartás,mert ez nektek nem szakma , hanem hivatàs! Isten óvjon titeket ❤️

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 13:31
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Honnan tudja, hogy mi a végzettségem? Lehet, hogy pont egészségügyi dolgozó vagyok és saját tapasztalataim tükrében látom a mostani helyzetet. Amúgy ez a periódus mindenkit kivesz a komfort-zónájából, ezt kellene letisztátnia mindenkinek magában és felvállalni, hogy most erőn felül kell teljesíteni.

   • User
    Dátum: 2020. május 22., 17:17
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Isten óvja Önt is,ha egészségügyi alkalmazott, azért,ha meg nem azért ❤️
    Nem támadásra és média csàmcsogàsra van most és máskor is szükség, hanem szeretetre, tiszteletre meg összetartásra 💓

  • User
   Dátum: 2020. május 23., 9:11
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Képzelje, tudom mit jelent életeket menteni, hisz ez a hivatásom, éveket tanultam, és vagyok Valaki a Sepsiszentgyörgyi megyei kórházban….

   • User
    Dátum: 2020. május 25., 15:43
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Szentgyörgyön úgy bánnak a Kézdi i beteggel és hozzátartozóval mint a kapcával, sajnos nem egyszer volt hozza szerencsénk. Betegen kiraktak az útra következő héten csíkba kellett menjünk műtétre, akkor még nem volt kezdi ortopéd.

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 11:56
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ez egy kulonleges allapot.Sajnos. Valahogy mindenkeppen megkell oldani a betegellatast.Valamilyen megoldast kellett talalni. A megoldas ez lett. Ez van.Ez is lejar, addig ezt a heklyzetet kell elfogadja Kezdivasarhely is!!!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 14:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Tessenek higgadni, sokkal, de sokkal több lehetséegs fertőzéssel riogattak első perctől fogva, s még semmi nem biztos, ki tudja, nem lesz egy második vagy harmadik hullám? Az ilyen távkatonák mellett, Isten őrízzen egy ostromállapottól. Megsebesülként bevisznek a kórházba, s az orvos lelő, mert elfáradt?

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 15:18
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Erdemes lenne ide betenni azt a linket amiben a Polgarmester Ur buszken kijeleneti hogy az o kozbenjarasaval a kezdii korhaz “megmenekult” a virusos betegektol…Mindezenaltal megjegyeznem azt is, hogy amikor a kezdii korhaz kapta a hatterkorhaz minositest akkor az sem tetszett nekik,ugy ahogy altalaban semmi sem,ugyanis konnyebb ha mas vegzi a munkat…tortenetesen a megyeszekhely,vagy Brasso,vagy Csikszereda,Vasarhely,stb. Most mar utolag nezve a dolgot visszasirnak azt h hatterkorhaz legyenek,mert keves beteg,keves munka, tobb penz es minden milyen tokeletes,igaz?Sajnalom de semmilyen szempontbol nem tudok egyeterteni sem a Polgarmester Urral,sem a kezdii korgaz dolgozoival.Az ami most a kezdivasarhelyi korhazban van nem megterhelt uzemmod,hanem egy teljesen normalis munkanap a megyeszekhelyi korhazban,ahol mas dolgat is vegzik.Valakinek a hozzaszolasaiban volt az h ugyanaz a diploma…Az orvosigazgato is azt nyilatkozta hogy most vegre a kezdii korhaz bebizonyitja hogy felemelkedik az Udvarhelyi korhaz szintjere…hat nem is tudom…Na meg az is benne van a sajtoban,hogy milyen jol helyt allnak surgossegi korhaz szintjen…csakhogy hamar felejtunk!Ez az allapot ideiglenes,mindenki megnyugodhat,a megyeszekhelyen valoszinuleg a jo szervezesnek koszonhetoen lassan ujra talpra allitjak a betegellatast es ujra a regi kerekvagasba tud allni minden,Kezdin ujra megmutathatjak a regi arcukat, a surgosseg megy majd Szentgyorgyre,es majd lehet orvendezni hogy nincs komplikalt vakbelgyulladas,mert azt majd masok kezelik…

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 22:44
   ÉRTÉKELÉS: 4

   1.Ellátunk minden beteget, amit a kórház szakmai besorolása szerint elláthatuk.
   2. Kötelező , magasabb felkészűltségi szintű kórházba irányítani minden olyan esetet, amely véleményünk és az érvényben lévő szabályzatok szerint jobb ellátást tud kapni .
   3.A brassói kórházak szívesebben fogadják az általuk küldött betegeket .
   Szép hétvéget, jó egészséget, és sikeres újrakezdést .

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 16:43
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Az igazsag altalaban kozepen van, azonban azt is kell egy kicsit elemezni, hogy mi az oka, hogy az emberek eleg nagy resze a korhazi alkalmazottakat tamadja. Nem-e azert van ez, mert a nagyobbik resze azt a benyomast keltette az utobbi evekben, hogy korhazba csak akkor mennjunk ha egyeb valasztasunk nincs.
  Most, a tobblet jovedelem helyett, vegyek szepen elo a zsebukbol azt a sok “figyelmet” amit az utobbi evekben “kikoveteltek” a betegektol!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 22:16
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Meggyozodesem , most nagyon nehez igy igaz sajnalom a szemelyzetet ebbe bele ertek mindenkit ! Ez az allapot tart 2 honapja erint mindenkit kicsit es nagytot egyarant ! Tisztelt korhaz vezetoseg ha majd lesz ra mod es lehetoseg erdemes szetnezni a korhaz udvaran a szemet vesz fel mindent de mi van a sok eves szaraz novenyel ez nem penz kerdes vannak setalo szerelok . A por eszi a gyerek osztalynal a lepcsohazat …..sorolhatnam …lenne mit . Ha a polin egy rendelo ajtora ki van irva bizonyos kezdesi ido miert van 2 ….3 ora keses beteg emberek varnak , sok esetben allnak . A rontgennel ha zsebbe dugsz haladsz ha nem maradsz ! Ha mar jogokrol beszelunk a betegnek is van legalabb is kellene legyen , mert utanunk kapjak a fizetest , ne a megalazast kapjuk minden alkalommal . Elismerem vannak nagyon rendes alkalmazottak koszonet nekuk , de vannak akik eppen fel nem taszitanak mert ok kopenybe vannak ! Tisztelt vezetoseg kerem ha majd tehetik es az ido engedi nezzek meg mi zajlik a kapun belol . Hiaba a szep uj epulet ha siralom haza alakitottak ! Tovabbi kitartast es jo egeszseget az alkalmazottaknak , betegeknek egyarant !

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 23:54
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Mit dugtál a röntgennél a zsebbe..? Kinek, mikor, mennyit, hol. Le kell irni ,
   aláirni, név , cím, aláirás és két tanú is jó lenne.
   Ha ez nincs , könnyen bíróság előtt láthatod majd magad egy jó kis rágalmazási perben.

   • User
    Dátum: 2020. május 24., 19:20
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Nem dugtal hanem dugott , nincs joga tegezni ! Ne fajon az igazsag , sajnos mielott diplomat szereznek jo volna embersegbol vizsgazni , sokan elesnenek ! A zsebbe dugas regi mese meg szelloztek az ujsag hasabjain . 2 tanu ugy e On is lekacagta ?A katona ugy beke idoben mint haboruban katona , ugy hogy nyugodtan vegezzek a vallalt hivatast , ha nem a konfekcioba van felvetel igaz nem annyi a fizetes .

    • User
     Dátum: 2020. május 25., 19:21
     ÉRTÉKELÉS: -6

     Sajnos nem embereket gyogyitunk hanem barbarokat!!!Milyen jogon allittod,vagy.allittja,hogy “penzt dugni”,hisz soha senkitol nem vesz el a roentgen dolgozoi egy betegtol sem.De elobb mutatkozzon be es bizonyitsa mit adott!Mert igazan birosagi ugy lehet belole!Ezt nevezik aljas viselkedesnek!!!

    • User
     Dátum: 2020. május 25., 19:10
     ÉRTÉKELÉS: -1

     Onnek vagy neked meg a konfekcio is tul jo volna.Orok bortonben a helyed!Nyugodtan volt idod tanulni es diplomat szerezni muveletlen emberiseg,ha lehet ugy nevezni!!!

    • User
     Dátum: 2020. május 26., 10:13
     ÉRTÉKELÉS: -1

     Olyan jogon tegezodunk,mint amilyen intelligns szokincset hasznaltal,ha a “zsebbe dugsz haladsz”,egyszer mutatkozz be,azutan bizonyitsd kinek adtal es mit,mennyi osszeget,mert ez az itelkezes torvenyes uton megbiralhato es elobb utobb feny derul ki is vagy es majd meglesz az ara a hazug allitasodra,

 • User
  Dátum: 2020. május 23., 12:35
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A kézdi kórház alkalmazottai legalább most az egyszer megtudják milyen az igazi , nem “bugetar “tempó. A kedves egészségügyi személyzet, de nemcsak ők hülyére keresik magukat és békeidőben ez milyen jó is volt.
  Érdemes megnézni a parkolót milyen autókkal járnak szegény alkalmazottak.
  Kedveskéim, a magánszektorban az élet mindig ilyen , rohanás , kizsigerelés és sokkal kisebb bérek. Nem rinyálni, dolgozni. Credit sub pondere palma. Teher alatt nő a pálma.

 • User
  Dátum: 2020. május 23., 13:28
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Szomorú az egymásközti kritika , mert a magyarság legfőbb erénye az volt , hogy összetartó , nem gyülöl , ezért most most mindenki tegye fel magának ezt a kérdést : – Magyar módon viselkedik-e ??

  • User
   Dátum: 2020. május 27., 13:35
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Hat sajnos aki meg emberszamban sorolhato az nem ir a sajtonak ilyen elfogadhatatlan megjegyzeseket,ami egyaltalan elfogadhatatlan es nem utolso sorban torvenybe utkozo is.

 • User
  Dátum: 2020. május 28., 9:09
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hát tényleg nagy lehet a nyomás! A kapu előtt akár a Moszkva tér 90 ben,de ez sem magyarázza meg azt amit minap közeli ismerősömmel történt! Beutalták, majd éjjel 11.30 kor kiutalták!😁😷 A Pitkin filmekben lehetett hasonlót látni, ja és a Beny Hill Showban!