Hirdetés
Hirdetés

A magyar kormány maszkjai román iskolákban

Alighanem a magyar kormány által adományozott maszkokkal tartják majd a vizsgákat a Bodza-vidéki román iskolákban is, miután a kormány kezdte előkészíteni a terepet, hogy „nincs is szükség” védőfelszerelésre. A megyetanácselnök ezt egy héttel ezelőtt „megjövendölte”.

Hirdetés
Hirdetés

Mi bizalmat előlegezünk a kormánynak, és várjuk tisztelettel a maszkokat, de azért – biztos, ami biztos – félreteszünk a magyar kormány adományából a gyerekek vizsgájára, mert valakinek róluk is gondoskodnia kell – mondta múlt héten az Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterrel tartott közös sajtóértekezletén Tamás Sándor megyetanácselnök. Akkor a kormány még „tele szájjal” fújta, hogy minden gyereknek és tanárnak ingyen maszkot adnak. Ehhez képest, most az egészségügyi miniszter „kitalálta”, hogy ha az iskolaorvos úgy ítéli meg, nem is kell maszk.

– Szóljon már valaki ennek a jóembernek, hogy iskolaorvosok gyakorlatilag nincsenek. Kovászna megyében 66 iskolában lesz vizsga, és van összesen öt iskolaorvos. Akkor miről beszélünk? És egyáltalán miként fordulhat elő, hogy bűncselekménynek számít, ha valaki maszk nélkül jelenik meg nyilvános zárt térben, és ez alól éppen az iskola és a gyerek legyen a kivétel? Nem a maszkviselés lett fölösleges, hanem egyszerűen képtelenek megszervezni az akciót, pedig most már valószínűleg volna miből – véli Tamás Sándor.

A megye első embere azt mondja: a minisztérium tehetetlensége miatt nem lehet éppen a gyerekeket fertőzésveszélynek kitenni.

– Kénytelenek leszünk ismét a magyar kormány adományát igénybe venni, és abból biztosítani a tanulók védelmét. Minden gyerekét, természetesen a Bodza-vidéki román gyerekekét is – nyomatékosít az elnök.

A végzős tanulók június 2-ától térnek vissza az iskolákba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 22., 14:34
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Tanarokat , gyerekeket fel kell vilagositani a maszkok szarmazasi helyerol !!! Nehogy mar valaki virust szedjen ossze , mert kepesek lesznek akkor Orban Viktort hibaztatni!!!