A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Intézmények górcső alatt

Intézmények górcső alatt Kovászna megye

A megyei munkafelügyelőség ellenőrei mától terepen is ellenőrzik, hogy az intézmények, önkormányzatok, iskolák – a 153-as törvény alapján – feltették-e a honlapjukra az alkalmazottak fizetését – derült ki érdeklődésünkre. Bírságokról faggatóztunk Ördög Lajostól, a Kovászna megyei munkafelügyelőség vezetőjétől.

A tavalyi, 153-as fizetési törvény értelmében a felügyelők feladata leellenőrizni, illetve időszakosan jelenteni (jövő januárig) ezen a téren tapasztalt rendellenességeket.

– Most van az első jelentésünk: a honlapokon már feltérképeztük, hogy a különböző intézmények eleget tettek-e kötelességeiknek, illetve nyilván, a rendellenességek észlelése után helyszíni ellenőrzésekre is sor kerül. Mulasztás esetén a bírság 5–10 ezer lej között mozog, és azt az intézményvezető kell kifizesse – avatott be Ördög.

Érdeklődésünkre elárulta, eddig még nem bírságoltak Háromszéken, annak ellenére, hogy már találtak rendellenességeket: a mától rajtoló terepszemléken pedig azokat az intézményeket veszik célkeresztbe, ahol mulasztóst fedeztek fel.

A fizetési törvény alkalmazásánál – főként a tanügyben, egészségügyben – különféle gondok akadnak, nem minden esetben tudják értelmezni a legújabb módosításokat az érintettek, de a főfelügyelő hangsúlyozta, ezzel együtt a törvénynek eleget kell tenni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.