Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Influenzafertőzés volt

Influenzafertőzés volt Kovászna megye

Furcsa kettősség érhető tetten: miközben a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnáziumban a múlt héten kényszerszünetet rendeltek el a rohamosan növekvő felsőlégúti megbetegedések miatt, a megyei közegészségügyi statisztikák szerint még nem lehet járványról beszélni.

Hirdetés
Hirdetés

Mint arról már beszámoltunk, a kényszerszünetre azért volt szükség, mert a diákok 25%-a hiányzott a hét elején betegség miatt, illetve egy fiatalnál kimutatták az A típusú influenzavírus-fertőzést. A járványügy munkatársai tegnap elmondták, hogy az elmúlt 2 hétben megyeszinten 9,57%-kal emelkedtek a felsőlégúti fertőzések, míg a tüdőgyulladások száma csökkent.

A kórházi beutalások száma sem haladta meg a 2%-ot, így ha ki is alakult egy fertőzési góc az említett iskolában, egyelőre pánikra nincs ok, még nem lehet járványról beszélni – nyugtattak az illetékesek. Más iskoláktól, óvodáktól nem jelentettek számottevő hiányzásokat. Megyeszinten az említett, magánlaborban gyorsteszttel igazolt influenzavíruson kívül nem azonosítottak fertőzést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások