Felhívás!

Influenzafertőzés volt

Influenzafertőzés volt Kovászna megye

Furcsa kettősség érhető tetten: miközben a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnáziumban a múlt héten kényszerszünetet rendeltek el a rohamosan növekvő felsőlégúti megbetegedések miatt, a megyei közegészségügyi statisztikák szerint még nem lehet járványról beszélni.

Mint arról már beszámoltunk, a kényszerszünetre azért volt szükség, mert a diákok 25%-a hiányzott a hét elején betegség miatt, illetve egy fiatalnál kimutatták az A típusú influenzavírus-fertőzést. A járványügy munkatársai tegnap elmondták, hogy az elmúlt 2 hétben megyeszinten 9,57%-kal emelkedtek a felsőlégúti fertőzések, míg a tüdőgyulladások száma csökkent.

A kórházi beutalások száma sem haladta meg a 2%-ot, így ha ki is alakult egy fertőzési góc az említett iskolában, egyelőre pánikra nincs ok, még nem lehet járványról beszélni – nyugtattak az illetékesek. Más iskoláktól, óvodáktól nem jelentettek számottevő hiányzásokat. Megyeszinten az említett, magánlaborban gyorsteszttel igazolt influenzavíruson kívül nem azonosítottak fertőzést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások