Felhívás!

Facebook-bejegyzés miatt büntettek

Facebook-bejegyzés miatt büntettek Kovászna megye

Egyetlen szó miatt – Elmarad! – a kézdivásárhelyi önkormányzat azért kapott büntetést, mert románul nem jelezték a közösségi oldalukon, hogy a hagyományos termékvásárt nem tartják meg.

A tanács ülése előtt sajtótájékoztatón számolt be Bokor Tibor polgármester arról, hogy az Országos Diszkriminációellenes Tanács 2000 lejre büntette egy magyar nyelvű Facebook-bejegyzés miatt.
„Tegnap én is a diszkriminációellenes tanács étlapjára kerültem, s bár Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester volt a főfogás, nekem is kijutott odafigyelésből” – mondta Bokor. Mint kiderült, egy régi ügyről van szó, 2019 februárjában a sertéspestis miatt kénytelenek voltak lemondani a román és magyar nyelven is meghirdetett termékvásárt, viszont a plakátra románul elfelejtették kiírni, hogy elmarad a rendezvény.

A polgármester kifejtette: nem nyugszik bele a bírságba, szerinte ez nem egyéb, mint a románok és magyarok közötti hangulat elrontása.
„A városban a magyarok és a románok jól megvannak együtt, még nem hallottam panaszt arra, hogy elnyomjuk a románokat. Úgy gondolom, hogy a diszkriminációellenes tanácsnak oda kellene figyelnie ezekre a notórius feljelentőkre. Igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartom ezt a döntést, és ahogy a hivatalos kiközlés megtörténik, bíróságon fogom megtámadni azt” – jelentette ki az elöljáró.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások