Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Illyefalvi fejlesztések, aggályok

Illyefalvi fejlesztések, aggályok Kovászna megye

Illyefalva esetében nagyon kevéssel haladta meg az idei költségvetés a tavalyit, és a kiadások is nagyobbak, így a településvezetés örül, hogy legalább a működésre megvan a kellő summa. Ennek tükrében érdeklődtünk az idei tervekről, kivitelezés előtt álló munkálatokról.

Hirdetés
Hirdetés

Fodor Imre, illyefalvi polgármester lapunk kérdéseire elmondta, zajlik az Olt-híd építése.

– Jövő év tavasza az átadási határidő, de reményeink szerint még idén állni fog. Nagyon veszélyes volt a régi szerkezet: a szakvélemény is csupán pár évet adott még a teljes beomlásig, hiszen a fából készített tartóoszlopok már elkorhadtak – magyarázta az elöljáró.
Kiderült, hogy a magyar állam támogatásával, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közbenjárásával játszótér épül az illyefalvi óvoda udvarára, ennek az engedélyeztetése már folyamatban van.

– A megyei tanács pályázatot hirdetett, ezzel a lehetőséggel kívánunk élni, az óvoda-, illetve iskolaépületekben is rendezhetnénk a tűzvédelmi gondokat – részletezte Fodor.

Az elöljáró a szezonra való tekintettel hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy mennyire veszélyes a tarlóégetés, hangsúlyozva, a felügyelet nélkül hagyott lángok komoly veszélyeket rejtenek.

– Idén szerencsére még nem okozott fejtörést a jelenség. Tavaly egyetlenegy idevágó engedélyt sem igényeltek tőlünk, mégis esetenként lángolt a mező – panaszolta.
Jó hír, hogy Illyefalva az országos kataszteri program részese, így 3 településen zajlik az ingyenes telekkönyveztetés (a visszaszolgáltatás folyamatában ez egy fontos lépés). Örömben üröm viszont, hogy eddig csupán a megszólított személyek 70%-a vitte be a birtokleveleket, a munkafolyamat zökkenőmentességéhez szükséges iratokat. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük