Felhívás!

FRISSÍTVE: Így dolgoznak ők!

FRISSÍTVE: Így dolgoznak ők! Kovászna megye

Olvasónk Étfalva-Zoltánban kapta lencsevégre ezt a munkafolyamatot még novemberben. Azért küldte át most, mert olvasta a Közművek Rt. lapunkban megjelent közleményében, hogy ha sáros víz folyik a csapon, az még nem olyan nagy baj.

Olvasónk meglátása szerit igenis veszélyes lehet a csapon folyó sáros lé. Mert ez a sár időnként az útszéléről kerül be a vezetékbe, amint a felvételen is látszik, és ezt állítása szerint többen megfigyelték akkor. Elszakadt a vízvezeték, feltehetőleg útjavítás közben, de az elzárócsapok nem működtek, ezért a víz folyamatosan érkezett továbbra is. Így viszont nehéz műanyagot hegeszteni – alkalmi megoldásként pedig az út széléről összeszedett, majd megfelelő állagúra kevert sárral tömték be a csövet, amiből aztán a nyomás a háztartások felé továbbította azt.

Legalább figyelmeztetni kéne a lakosságot ilyen esetben, hogy aznap csak felfőzés után használja a csapvizet, főleg ilyen járványos időkben – javasolja olvasónk.

FRISSÍTÉS: A Közüzemek Rt. válasza

Április 19-én, Így dolgoznak ők címen látott napvilágot a Székely Hírmondó honlapján egy panaszlevél, amelyben egy Étfalva-Zoltáni lakos jelezte, hogy egy elszakított vezeték miatt sáros víz folyt a csapokon. Teljesen jogos a fogyasztó észrevétele, hogy a lakókat figyelmeztetni kell ilyen esetben – ezt a Közüzemek Rt. is így látja.

Amit a Hírmondó olvasója nem tudott az, hogy a munkálatot nem a Közüzemek Rt. végezte, a cső elszakításáról is csak lényegesen később szereztünk tudomást. Élő vezetéken, (azaz olyan vezetéken, amely nyomás alatt van) ha egyszer elkerülhető, nem szoktunk dolgozni. Sok olyan eset van, hogy nem a Közüzemek Rt. dolgozik vízvezetésen, csőjavításon – a tévedések, hibák ilyen esetben nem a mi felelősségünket képezik. (Közüzemek Rt.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 19., 18:31
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A sáros víz nagyon egészséges. Tele van vitaminokkal, nyomelemekkel, (keréknyom elemekkel is). Csak épp a vitaminokat is ki ne számlázzák!

 • User
  Dátum: 2021. április 19., 23:15
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A sárral az a baj károsítja a csapokat a kazánokat is gondolom ezért kártérítés nem jár illene már modernizálni kellene a javítási technológiát ezeket a módszereket a múlt rendszerbe használták

 • User
  Dátum: 2021. április 20., 15:27
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Jelezni szeretnénk, hogy ezt a munkálatot Étfalva-Zoltánban NEM a Közüzemek Rt. végezte: egy csövet vágtak el a helyszínen a munkások ők is javították meg. Kérjük ilyenkor a vizet ne fogyasszák addig, ameddig sáros. (Amikor mi dolgozunk a hálózaton garantáltan nem ömlik az út széléről bele semmi, a vezetékeket ugyanis előtte elzárjuk.)

  Tisztelettel: a Közüzemek Rt.

   • User
    Dátum: 2021. április 21., 14:00
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Közüzemek: Tökéletesen működtek, csak a munkálatokat végző cég kell jelezze, ha nem teszi, nincs ahonnan tudjuk, hogy el kellene zárnunk a vizet.

    • User
     Dátum: 2021. április 22., 18:49
     ÉRTÉKELÉS: 6

     Ugyanmar, magasnyomasu vizvezeteket sarral nem lehet elzarni. Ket lehetoseg van: vagy nem zarnak a csapok, vagy nem zartak el rendesen. Ha valoban egy elszakitott ivoviz vezetek volt, es annak a megjavitasan dolgoztak, akkor a Kozuzemeknek biztosan tudomasuk volt esetrol. Elegge aggaszto hogyha nem tudtak az esetrol es barki kenye kedve szerint csak ugy elzarhat egy magasnyomasu vezeteket. Ilyen esetben amugyis percek alatt erkeznek a lakossag reszerol a panaszok, kerdore vonasok hogy miert nincs viz.

  • User
   Dátum: 2021. április 21., 11:06
   ÉRTÉKELÉS: 10

   “Kérjük ilyenkor a vizet ne fogyasszák, ameddig sáros” – ezek tényleg hülyének nézik az embereket! Másik megjegyzés: a sáros víznek is ki kell ürülnie a csövekből, azaz átmegy a vízórán, tehát számlázva lesz. Függetlenül attól, hogy ki “javította” a vezetéket.