Felhívás!

Négy személyt vettek őrizetbe orvvadászat miatt

Négy személyt vettek őrizetbe orvvadászat miatt Kovászna megye

A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság munkatársai a kézdivásárhelyi bíróság mellett működő ügyészség irányításával bűnügyi vizsgálatot indítottak négy férfi ellen, akiket csempészettel, a fegyver- és lőszertartási szabályok megszegésével, lőfegyverek jogtalan használatával, orvvadászattal, valamint orvvadászat révén szerzett vadak elszállításával és árusításával vádolnak.

A rendőrség munkatársai hétfő éjszaka rajtaütést szerveztek egy futásfalvi vadászterületen. Az akció nyomán rajtakaptak egy 41 éves férfit, aki egy társával együtt orvvadászatot végzett. A második elkövető a rendőrségi felszólítások és a figyelmeztető lövések ellenére elszaladt az erdőbe, utólag azonban őt is elfogták. A nyomozás során további két személyt, egy 52 és egy 35 éves személyt azonosítottak, akiket szintén bűncselekmények elkövetésével gyanúsítanak.

Kedden és szerdán a rendőrök hét helyszínen végeztek házkutatást Kovászna és Brassó megyében. A házkutatások során fegyvereket, töltényeket és egyéb, vadászathoz használt eszközöket foglaltak le, amelyek jelentős részét engedély nélkül tartották. Ezen kívül elkoboztak 152 kilogramm vadhúst, 46 vadásztrófeát, hét állatbőrt, egy járművet, 6,5 kilogramm pirotechnikai eszközt, valamint egyéb tárgyakat, illetve pénzösszegeket is.

A négy férfit 24 órás őrizetbe vették.

A rendőrség folytatja a nyomozást a teljes bűnügyi tevékenység dokumentálása érdekében.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.