Felhívás!

Igény van a szociális lakásokra

Nem emelik az adókat, de ugyanúgy megtartják azon elhanyagolt ingatlanok és gondozatlan területek felüladózási rendszerét, amelyek rontják a város összképét – derült ki a múlt csütörtöki kovásznai tanácsülésen.

A testület döntése értelmében 2020-ra nem emelik a helyi adókat és illetékeket, hanem maradnak a 2019-es díjszabással. Emellett 2020-ban is érvényes lesz az elhanyagolt ingatlanok, gondozatlan területek felüladózási rendszere. Ez utóbbi esetében egy bizottság vizsgálja meg az érintett ingatlant, és pontozás alapján döntenek annak felüladózásáról. Ezt megelőzően felszólítják a tulajdonosokat, ám ha azok záros határidőn belül azok nem hozzák rendbe az ingatlan, terület állapotát, akár 500 százalékos felüladózásra is számíthatnak.

A csütörtöki ülésen többek közt a Testvériség utcában levő kétszobás szociális lakás használatba adásáról is döntöttek. Mint elhangzott, számos szociális lakásra vonatkozó kérés érkezik az önkormányzathoz, azonban lakások hiányában nem tudnak mindnek eleget tenni. A pontozási rendszer értelmében, melyen figyelembe veszik az igénylő anyagi helyzetét, családi állapotát, gyerekek számát stb. ezúttal Lukács Anna-Mária és családja lett jogosult a szociális lakásra. Fontos megjegyezni, hogy lakhatási jogot és nem tulajdonjogot kapnak. A lakóval 5 éves szerződést köt az önkormányzat, amit majd megújíthat.

Gyerő József polgármester megjegyezte: az önkormányzatnak hosszú távú terve, hogy szociális lakásokat építsen Kovásznán, ám erre jelenleg nincs lehetőségük, mert nem volt pályázati kiírás, amivel élhettek volna, de a jövőben megpróbálnak anyagi forrásokat keresni ennek megvalósításához.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.