Felhívás!

Id. Kovács Ödön emlékére

Id. Kovács Ödön emlékére Kovászna megye

Pénteken rendhagyó módon emlékeztek hét évvel ezelőtt elhunyt tagtársukra a Háromszéki Borbarátok Egyesületének tagjai: plakettet avattak id. Kovács Ödön (1944–2012) emlékére.

A borklub tagjai minden hónap első péntekén szoktak összeülni, az októberi soros üléshez ünnepélyes külsőséget körítettek: a Borudvarhoz tartozó Nemere Pincében felavatták Vetró András szobrászművész alkotását. Id. Kovács Ödön a Háromszéki Borbarátok Egyesületének alapító tagja volt, és sokat tett annak minél szélesebb körben való megismertetéséért.

A rövid megemlékezésen elhangzott: nemcsak a borklub, hanem szűkebb pátriája, illetve a kézdivásárhelyi közösség köztiszteletnek örvendő tagja volt mind vállalkozói, mind egyházi téren, és ugyanakkor a közszerep-vállalástól sem zárkózott el.

Például a Kézdivásárhelyi Református Egyházközség főgondnokaként elévülhetetlen érdemei voltak az új temető létrehozásában, de városi tanácsosként is ő volt az első, aki havi illetményét diákok megsegítésére ajánlotta fel. Mindig mindenkit békés együttműködésre intett, a közérdeket tartotta szem előtt. Kovács Ödi bácsi jó kedélyű emberként él tovább az egyesületi tagok emlékezetében, akinek a szavára mindig érdemes volt figyelni.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások