Felhívás!

Újabb bürokratikus jelkép esett

Újabb bürokratikus jelkép esett Románia

Tegnap Klaus Iohannis államfő kihirdette azt a törvényt, ami lehetővé teszi, hogy a közszférában tevékenykedő hivatalnokoknak ne kelljen mindent papírt lepecsételniük. Azaz néhány dokumentum bélyegző nélkül is érvényes.

A döntés értelmében a hivatalnokok kibocsáthatnak és el is fogadhatnak olyan dokumentumokat, amelyen nem szerepel pecsét, legyen szó magánszemélyekről vagy cégekről. A 2015/17-es számú kormányrendelet ötödik szakaszát olyan módon egészítették ki és módosították, hogy három új bekezdés révén a törvényerejű rendeleteken kívül minden egyes papír teljes érvényű lesz bélyegző nélkül is.

Az új rendelkezésbe azt is belefoglalták, hogy azon makacs, konzervatív hivatalnokok, akik ezentúl követelni fogják a hozzájuk forduló polgároktól a bélyegjel meglétét, büntethetők legyenek a fegyelmi kihágásokat szabályzó törvény előírásainak megfelelően. A hivatkozó törvénytervezetet a parlament alsóháza szeptember 11-én fogadta el, de egy évbe telt, míg a szenátusból a képviselőházba eljutott, ugyanis a felsőház tagjai már 2018. november 7-én rábólintottak a digitalizáció útját kikövező egyik kezdeményezésre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások