Hirdetés
Hirdetés

Húsz kilométeren gyűjtik a szemetet

Húsz kilométeren gyűjtik a szemetet Kovászna megye

A Föld Napja alkalmából, április 24-én, hétfőn immár harmadik alkalommal szerveznek szemétgyűjtési akciót a Sepsibükszád és a Bálványos Resort közötti útvonalon, tavalytól már kiterjesztve a Szent Anna-tóig.

A szervező Bálványos Resort szálloda szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint a Tavaszi erdei nagytakarítás elnevezésű környezetszépítő eseményen társszervezőként részt vesz a Sepsibükszádi Polgármesteri Hivatal, a sepsibükszádi Mikes Ármin Általános Iskola, a lázárfalvi Szent Anna Közbirtokosság, a Pro Szent Anna Egyesület, a Kézdivásárhelyi Magánerdészet részéről pedig Jani Balázs.

Hirdetés
Hirdetés

A kezdeményezéshez tavalytól csatlakozott a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Tagozata és a sepsibükszádi BIFISZ Ifjúsági Szervezet. Idéntől a Csíkkozmási Polgármesteri Hivatal is csatlakozott az akcióhoz. “A felelőtlen emberi magatartás miatt úgy tűnik, hogy évente meg kell tisztítani ezt az útszakaszt, talán 2019-re halmozódott fel a legtöbb hulladék. A rákövetkező gyűjtést a koronavírus-világjárvány miatt tavaly sikerült újra megszervezni, amikor nyolc tonna szemetet gyűjtöttünk össze. Idén – meglátásunk szerint – kevesebb az útmenti szemét, de továbbra is szükséges ennek összegyűjtése” – közölte Bálint-Bálint Lóránt turisztikai menedzser, a közlemény szerzője.

Mint minden évben, a közel 20 kilométeres útszakasz megtisztítására a sepsibükszádi Mikes Ármin Általános Iskola 5-8. osztályos diákjai és pedagógusai, a sepsibükszádi BIFISZ Ifjúsági Szervezet tagjai, a Sepsibükszádi Polgármesteri Hivatal alkalmazottai, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Tagozatának oktatói és hallgatói vállalkoznak. A tevékenységen mintegy száz személy részvételére számítanak. Az esemény befejeztével a résztvevőket a Bálványos Resort tulajdonosai ebéddel vendégelik meg.

Az előző évekhez hasonlóan a résztvevő diákoknak köszönetképpen munkájukért kalandpark belépőt ajánlottak fel a Bálványos Adventure Parkba, de idéntől választhatják a részvevők a Szent Anna-tó és Mohos Tőzegláp Rezervátum látogatását is a lázárfalvi Szent Anna Közbirtokosság jóvoltából. Az eseménynek további két támogatója van: a Hargita Gyöngye (Perla Harghitei) és a Csíki Csipsz – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. április 20., 21:18
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Tiszteletre méltóak ezek az akciók,csak az a probléma hogy akik eddig szemeteltek ezután is ezt fogják tenni,mindaddig amig jó néhányat meg nem biságolnak keményen!!! Ha tőlem függne mindem kidobott zsák szemétért legalább 5000 lej büntetést rónék ki.