Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barót is részt vesz a roncsprogramban

Barót is részt vesz a roncsprogramban Kovászna megye

Barót város önkormányzati képviselő-testületének csütörtöki ülésén a városatyák a település helyi roncsprogramban való részvételére is rábólintottak.

 

A városi tanács tagjai egyebek mellett jóváhagytak egy lakásdekorációs elemeket értékesítő cég számára kereskedelmi övezet létrehozását lehetővé tevő rendezési tervet, költségvetésmódosításról is döntöttek, ahogy a jövő évi adók és illetékeknek a tavalyi infláció szerint kiigazításáról, de egy közvagyonban levő ingatlan telekkönyvi helyzetének kiigazításáról is döntöttek és a kulturális-, sport-, ifjúsági-projektek, valamint az egyházak támogatására a helyi önkormányzat által kiírt programra beérkezett pályázatokat elbíráló, illetve fellebbező bizottságait is jóváhagyták.

A határozattervezeteket előterjesztő Benedek Huszár János polgármester megjegyezte, a harmadik napirendi pontként terítékre kerülő, helyi roncsprogramban való részvétel jóváhagyásáról szóló határozattervezet miatt volt sürgős a tanácsülés csütörtökre való időzítése. „Holnaptól jövő hét péntekig iratkozhatnak fel a helyhatóságok a Környezetvédelmi Alap által finanszírozott helyi roncsprogramra” – érvelt előterjesztésében az elöljáró. Hozzátette, a program lényege, hogy minden 15 évesnél régebbi gépkocsi tulajdonosa 3 ezer lejt kaphat, amennyiben „megszabadul” autójától. Kitét, hogy legalább öt éve az adott gépkocsi tulajdonosa legyen, illetve Baróton adózzon az illető személy. „Az összeg 80 százalékát az állam, 20 százalékát a helyi önkormányzat fizeti. Ebben az évben 50 autó »felvásárlását« javaslom. Ennek teljes költségvetése 150 ezer lej, ebből az önkormányzatra 30 ezer lej hárul” – fejtette ki. Hozzátette, többen jelezték már, hogy van leadni való autójuk, ezért kéri a határozattervezet elfogadását. A városatyák az összes tervezetre rábólintottak.

Fotó: Demeter Zoltán

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. április 26., 9:52
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Az egesz varos roncsprogramba valo, a kepen latott fickokkal csajokkal egyutt !
  Semmit nem tesznek a varosert hetente tanacskoznak a penz felveszik,de semmi latszatja nincs a varosban,koszos,poros,godros,munkahely nelkuli az egesz varos!
  Ha varost is roncsprogramozni lehetne,tuti az elso lenne a megyeben!