Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hulladékgazdálkodás Kovásznán

Hulladékgazdálkodás Kovásznán Kovászna megye

A koronavírus-járványra való tekintettel a kovásznai Gos-Trans-Com köztisztasági vállalat felszámolta a város különböző részein elhelyezett, az újrahasznosítható hulladék begyűjtésére kialakított pontokat, és elszállította az ott elhelyezett műanyag szemeteskukákat, viszont a város tisztaságára továbbra is odafigyel az önkormányzat.

Hirdetés
Hirdetés

Azért látták szükségesnek az intézkedést, mert a városvégi hulladékválogatóban dolgozó munkatársaik tevékenységük ellátása közben ezekben a hetekben ki vannak téve fertőzésveszélynek. A köztisztasági vállalat felkéri a lakosságot, hogy az újrahasznosítható hulladékot a továbbiakban is külön gyűjtsék a háztartásokhoz erre a célra eljuttatott műanyagzacskókba, melyeket utólagosan és rendszeresen elszállítanak majd a kapuk elől. Akikhez nem jutottak el az említett műanyagzsákok, a szelektív hulladékot egy közönséges, átlátszó zacskóba gyűjtsék oly módon, hogy könnyen látható legyen annak tartalma.

Az újrahasznosítható hulladék lerakásának céljából a tömbház-negyedekben kialakított pontokhoz kihelyezett műanyagkukák a továbbiakban is helyükön maradnak. Április 1-je és május 29-e közt ugyanazon a napon, amikor a háztartási hulladék szállítása történik a különböző utcákból, a lakosoknak joguk van egy 200 literes zsákra való növényi hulladékot is kihelyezni a kapuk elé.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 27., 9:55
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nincs aminek külön gyüjteni a kukázok úgy is összekeverik ,szétdobálják a szemetet ! Kedves Gos tarnscom ,javítassátok meg a zárakat,tudtátok,hogy nem fog müködni a kukázok miatt ! Oldjátok meg, addig nincs lényege a külön szelektálásnak !!!