Felhívás!

Válassz neten, fogadj örökbe kutyát!

Válassz neten, fogadj örökbe kutyát! Kovászna megye

Több mint százhatvan utcáról befogott eb van jelenleg a szépmezői kutyamenhelyen, és mivel a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések tükrében megszűnt a látogatás, az örökbefogadások száma is csökkent, illetve a külföldi örökbeadások leálltak, ezért egyelőre csak a sürgős eseteket orvosolják az illetékesek.

Máthé László, a szépmezői kutyamenhelyet működtető Tega Rt. vezetője lapunknak elmondta, a 140 férőhelyes menhelyen jelenleg 167 ebet látnak el napi szinten, ezért befogás terén egyelőre csak a sürgősségeket orvosolják.

– Kollegáink egészsége érdekében állítottuk le a látogatást a menhelyen, sajnos, ezzel együtt az örökbefogadások száma is drasztikusan csökkent. Kérésre továbbra is működik az örökbeadás! Reménykedünk, hogy az elmúlt időszakban az utcáról befogott kutyák számának tükrében nem ugrik meg a tavaszi zsongás miatt sem a kóbor állatok száma Sepsiszentgyörgyön, ugyanakkor a gazdákat arra kérjük, ne engedjék ki ebeiket az utcára. Természetesen, az agresszív kutyákat befogjuk, a sürgős eseteket továbbra is orvosoljuk: ezeket jelezzék a 0769.065.095-ös telefonszámon – részletezte Máthé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 27., 7:48
    ÉRTÉKELÉS: 9

    De ne csak azert fogadd orokbe a kutyust, hogy most e nehez idokben gond nelkul setalgathass az utcan. Akkor is tartsd meg, miutan elmulik ez a jarvany. Es soha ne feledd:-A kutyanak lelke van, es tudata van, ugyanugy mint az embernek, annyi kulombseggel, hogy o nem tud beszelni az emberek nyelven, de ettol fuggetlenul mindent megert amit az ember ker tole. Tehat soha ne tegy vele olyat, amit onmagaddal nem tennel meg. Es fokeppen ne hasznald ki ot, hogy aztan utana szelnek ereszd, mert neked sem esne jol ha ezt tennek veled. Szeresd ot, mert ahogy te fogod szeretni, o ugyanugy fogja viszonozni szeretetedet !