Felhívás!

Hogy senki se maradjon ki

Szerda délelőtt a Népszámlálási Központi Bizottság az Országos Statisztikai Hivatal javaslata alapján egy héttel meghosszabbította a cenzus második, személyes lekérdezésen alapuló szakaszát. Ez azt jelenti, hogy a számlálóbiztosoknak július 24-ig kell felkeresniük mindazokat, akik az első szakaszban nem töltötték ki az online kérdőívet, illetve téves adatokat adtak meg.

Annak ellenére, hogy Sepsiszentgyörgy a régióban a jobban teljesítő városok közé tartozik, becslések szerint a megyeszékhelyen még mindig nem sikerült megszámolni 7971 személyt, így az önkormányzat ismételten arra kéri a városlakókat, hogy működjenek együtt a számlálóbiztosokkal, fogadják őket bizalommal, adják meg a kért adatokat, valamint hívják fel telefonon, amennyiben a kérdezőbiztos nem találta őket otthon, de hagyott kopogtatócédulát.

Zsigmond József, a népszámlálási kampány helyi koordinátora lapunknak elmondta, a cél az, hogy a határidő lejártáig sikerüljön megszámlálni a város lakosságának 92–95 százalékát. Hozzátette: ehhez egy utolsó nagy nekifutásra van szükség a számlálóbiztosok részéről, de valószínű, hogy mindenkihez nem sikerül eljutniuk, így érdemes felkeresni azt a négy összeírópontot is, amelyet múlt pénteken nyitott újra az önkormányzat.

A segítőpontok a Martinovics Ignác utca 2. szám alatt található Beör-palotában (naponta 8 és 18 óra között), a Stadion utca 5. szám alatt lévő egykori OSK-ajándékboltban (hétköznapokon 8–16, hétvégén 10-18 óra között), a Bánki Donát utca 36. szám alatt lévő Demokrácia-központban (hétköznapokon 8-16 óra között) és a Közpénzügyi Igazgatóság épületében (naponta 8–18 óra között) működnek, melynek címe Olt utca 2. szám. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.