Felhívás!

Hiszik, ha látják

Megszámolni sem tudják, annyi fizetésük lesz a polgármestereknek, alpolgármestereknek, megyei tanácselnököknek és alelnököknek – ha hinni lehet a kormánynak. A háromszéki elöljárók nem ennyire optimisták.

Ejsze, én egyelőre nem veszek fel kölcsönt arra a fizetésre – mondja Henning László, a megyei tanács alelnöke.
– A Boc-kabinet már megszavazott egy bértörvényt, amit soha nem alkalmaztak. Ezt a 30 százalékot még elhiszem forma, de hogy nekünk 10 ezer lej feletti bérünk legyen, azt akkor hiszem, amikor a számlámra átutalták – mondja a tanács alelnöke. Henning úgy érezte, hogy diszkriminálták, amikor legutóbb, a bérkiegészítésről rendelkező törvény szó szerint leszögezte, hogy a tanácselnökök és helyetteseik, valamint a polgármesterek és helyetteseik fizetése nem emelkedik, úgyhogy „el tudna viselni” valamennyi kompenzációt.

Tóth-Birtan Csaba, aki jelentős összeget vesztett, amikor elvállalta a sepsiszentgyörgyi alpolgármesteri tisztséget „erősen várja a pillanatot”, amikor megemelik a fizetését, mert szerinte „nem racionális” az, hogy a polgármester, aki gyakorlatilag az összes felelősséget viseli, kevesebb pénzt vigyen haza, mint a beosztottjai, ahogyan az most sűrűn előfordul.

Kisgyörgy Sándor kőröspataki polgármester nemes egyszerűséggel „mesebeszédnek” minősítette a polgármesterek jelentős béremeléséről szóló híreket. Úgy könnyű bért emelni, hogy kiadják, hogy a helyi költségvetésből kell fedezni. A tudomány jelenlegi állása mellett a jelenlegi béreket sem bírjuk kifizetni, akkor az emelt fizetésekre honnan lesz pénz? – teszi fel a kérdést a polgármester.
A képviselőház a héten szavazta meg a választott elöljárók bérének 30 százalékos emelését, de július 1-jétől ezek további számottevő növelését tervezik. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.