Felhívás!

Hídépítésre pályázott Bölön

Hídépítésre pályázott Bölön Kovászna megye

Bölön község számára csaknem 135 ezer lejt hagyott jóvá nemrég a Szociális Fejlesztési Alapon keresztül a román kormány azért, hogy Bölönpatakon, az iskolával szemben egy korábbi árvíz által elsodort, az ottani lakosság számára nagyon fontos hidat újra­építhessenek.

Mint Sikó Imre polgármester lapunknak részletezte, ez az összeg csak a tervezésre és az építési dokumentáció elkészítésére elegendő. Ugyanakkor saját költségvetési forrásokból egy, Bölön irányában lejjebb található híd tervezési dokumentációját is elkészítették, s mint az elöljáró részletezte, az elkövetkezőkben mindkét híd esetében próbálnak pályázni a tényleges építési költségekre is.

Bölönt 2010 óta számos alkalommal sújtotta árvíz, a legsúlyosabb károk akkor, 2010-ben keletkeztek, de például a tavalyi év során és az azelőtti években sem volt sokkal kíméletesebb a községhez a természet. 2020-ban kisebb gyaloghidakat rongált meg az ár, azok újraépítésére kárigényt nyújtottak be a hatóságokhoz, és nem hiába: 3,5 millió lejt kaptak a kormánytól gyorssegélyként, mely pénzt útszakaszok rendbetételére, gyalogátkelők helyreállítására kellett felhasználniuk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.