Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Dolgoznak Zágonban
A tél ellenére is igyekeznek haladni a munkálatokkal Zágon községében. Kis Augustin polgármestertől megtudtuk, folyamatosan dolgoznak az ivó- és szennyvíz csatornázásának bővítésével, azonban az utóbbi napokban olyan sok hó esett, hogy az önkormányzat munkásai és ipari gépei éjjel-nappal igénybe vannak véve, hogy az utcák járhatók legyenek. (tamás) 

Útkorszerűsítés
Lemhényben idén hozzálátnának egy 5,6 kilométeres útszakasz aszfaltozásához, osztotta meg lapunkkal Jénáki Csongor polgármester. „A PNDL2 nevet viselő országos fejlesztési program keretében nyertes pályázatunknak köszönhetően az alsólemhényi Alszeg és Kismező utcákat újítjuk fel, illetve folytatjuk a felsőlemhényi 2B jelzésű községi út korszerűsítését. Két cég jelentkezett a munkára, bízom benne, hogy tavasszal munkához látnak. A kivitelezési határidő jövő év december 22-e”, fejtette ki az elöljáró.

Kártyacsere
A Kézdivásárhelyen és környékén kábeltelevíziót szolgáltató Next-Gen értesített, hogy új kódolási rendszert vezetnek be, így arra kérik az ügyfeleiket, hogy akik bármilyen kódolókártya által elérhető extra szolgáltatással rendelkeznek, keressék fel a cég Dózsa György utcai székhelyét, a régi kártyát vigyék magukkal. Az átállás vélhetően pár hét alatt fog lezajlani, de szeretnék elkerülni a tumultust. 

Kisbusz ajándékba
Kézdiszentkereszt testvértelepülése, a Veszprém megyei Lesenceistvánd község önkormányzata sikerrel pályázott a Magyar Falu Program felhívására, minek eredményeként a napokban akadálymentesített tanya- és falugondnoki buszt vehettek át. Ugyanakkor az eddig használt Renault kisbuszt egy határon túli testvértelepülés, nevezetesen Polyán számára ajánlották fel. „Tóth Csaba lesenceistvándi polgármester úrnak köszönhetően nem ért váratlanul a hír. Természetesen örömmel fogadjuk a felajánlást, bízom benne, hogy az átadást ünnepélyes keretek között, március 15-e vagy a falunapok alkalmával megejthetjük. (daczó) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.