Felhívás!

Hetente razziáznak

A lakosság is jelezte, illetve a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség munkatársai is felfigyeltek arra, hogy az utóbbi időszakban megint jelenség lett a város utcáin a törvénytelen szekerezés. Az illetékesek hétfőn razziáztak, és máris 2 szekeret koboztak el.

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy hétfőn tematikus, a törvénytelenül szekerező személyeket célkeresztbe vevő ellenőrzéssorozatot indítottak.
– Az utóbbi időben egyre több szekeret lehet látni a város utcáin, annak ellenére, hogy csupán a hivataltól kiváltott engedéllyel lehet ezekkel közlekedni. A polgárok is több alkalommal jeleztek nekünk, így hétfőn, egy ellenőrzés során 2 szekeret koboztunk el a Szemerja negyedben. A szekerek tartási díja napi 200 lej, illetve az idevágó bírság 100 lejtől egészen 300 lejig terjedhet (a bírság minimumának felét 15 napon belül lehet törleszteni, a tartási díj változatlanul 200 lej/nap) – magyarázta Hadnagy.
Az is kiderült, hogy az elkobzott szekereket legtöbbször nem váltják ki a tetten ért személyek, így ezek a város tulajdonába kerülnek, utólag értékesítik őket. A lovakat nem kobozzák el, ezeket a gazda hazavezetheti.
– A szekeresek háborognak, természetesen senkinek nem esik jól, ha megbírságolják, és mindenkinek van egy története, hogy csak pár méterre megy… Sajnos ismét jelenséggé vált az illegális szekerezés. Ez részben annak is betudható, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt kimaradtak az ellenőrzések, éppen ezért az elkövetkezőkben hetente 1–2 alkalommal átfésüljük a várost – hívta fel a figyelmet Hadnagy.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások