Hirdetés
Hirdetés

Hosszú ideje az első

Cseke Attila fejlesztési miniszter a hét elején tizennégy támogatási szerződést írt alá: olyan pályázatokról van szó, amelyeket a 2014–2020-as finanszírozási ciklusban nyújtottak be a Regionális Operatív Program keretében uniós támogatásokra. Többek között egy sepsiszentgyörgyi tömbház szigetelését is megoldják az erre a célra megnyert 1.227.801 lejből.

A Szabadság utca sarkán (a Székely Mikó Kollégiummal szemben) levő 7-es tömbházról van szó (A és B lépcsőházakról), amelyben nemcsak szigetelést végeznek, hanem a nyílászárókat is kicserélik, a lépcsőházbeli világítást is energiatakarékos égőkkel oldják meg.

Hirdetés
Hirdetés

– Tulajdonképpen négy tömbház szigetelésére pályáztak még 2019-ben – magyarázta Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. – A Kriza János utcán, a Gödri Ferenc utca sarkán, a Mikó Imre utcában is van egy-egy tömbház. Mint kiderült, ezek a pályázatok előszerződési szakaszban vannak. A minisztériumból több pontosítást, kiegészítést kértek a dokumentációhoz, és mivel ezeket hiánytalanul megadták, remélik, hogy a maguk során azokat is pozitívan bírálják el. Az uniós támogatás tulajdonképpen csak 60%-át jelenti a költségeknek, 15%-ot az önkormányzat áll, a maradék 25-öt pedig a lakók. A Szabadság utcán levő tömbháznál a tulajdonképpeni munkálatokra jövő évben kerülhet sor, addig még műszaki tanulmányt kell készíttetni.

A Cseke Attila által aláírt szerződések közül több is hasonló célokra (épületek szigetelésére) utal ki támogatást, de utcák felújítására, közösségi ház építésére, műemlék templomok felújítására, vállalkozások versenyképességének javítására is jut. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük