Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hetedszer is „legszebb nap”

Hetedszer is „legszebb nap” Kovászna megye

Szeptember 25-én, vasárnap ismét megszervezi a sepsiszentgyörgyi Írisz Ház a „legszebb napot” a fogyatékkal élő foglalkoztatottak számára. A hagyomány szerint adrenalindús, motorbőgéstől hangos és Isten szavára elcsendesedő pillanatokat is tartogat majd e nap a fiatalok számára, akik szórakoztatására a László Ferenc Kulturális Egyesület és a Free Adventurer Bikers egyesület is összefogott.

Hirdetés
Hirdetés

Hetedik alkalommal zajlik ugyanazzal a forgatókönyvvel az esemény, mégsem unalmas: a környezetváltozás, az utazás, a motoron érzett szabadság, az Erősdön megtartott akadálymentes istentisztelet, melyet Makkai Péter lelkész államtitkár tart, utána a bográcsgulyás elfogyasztása családias hangulatban, egyszóval a hétköznapok megtörése hónapokig emlékezetes marad az Írisz Házba járók számára, és nagy várakozás előzi meg minden évben.

A motorosoknak pedig, akikhez csatlakoznak a Sepsi medvék és az ATV-s barangolók néven társult quad-tulajdonosok is, fontos motivációt jelent az, hogy ennyire számítanak rájuk, így még az eső sem riasztja el őket.

– Ez az alkalom ugyanakkor érzékenyítő jelleggel is bír, illetve az előítéletek lebontását is elősegíti – magyarázta lapunknak Olcsvári Tünde, az Írisz Ház igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.