Felhívás!

Havonta 40 segélyhívás

Havonta 40 segélyhívás Kovászna megye

Mint arról már korábban beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi Rara Avis Madártani Egyesület anyagi problémákkal küszködik, miközben a polgárok továbbra is naponta jelzik az egyesület tagjainak a madárvédelmi gondokat. Érdeklődésünkre kiderült, hogy az egyesület elnöke magyarországi segítségre pályázik.

A korábban folytatott beszélgetésünk során Kelemen László, a Rara Avis Madártani Egyesület elnöke elmondta, hogy a koronavírussal járó szigorítások, a járványügyi helyzet miatt ennyi év töretlen munkásság után most komoly anyagi gondokkal küszködik az egyesület, ezért csupán tanácsokkal tudják ellátni a segélykérőket (ez viszont csak ideiglenes megoldás).

– A legutóbbi cikkre reagálva, egy nagybaconi nyugdíjas hölgy arról értesített, hogy támogatná az egyesületet. Még nem jutottunk el hozzá, de mindenképpen felkeressük, elbeszélgetünk vele, hiszen örvendetes, hogy vannak még segítőkész emberek, akiknek fontos a madárvédelem. Időközben felkerestük Tamás Sándort, Kovászna Megye Tanácsának elnökét, és vele elbeszélgetve kiderült, hogy Háromszéken egyelőre nincsenek olyan pályázati lehetőségek, amelyeket megcélozhatnánk. Csupán jövőre esedékesek.

Tamás Sándor ajánlotta, hogy magyarországi kapcsolatokat vegyünk célba, ide írjunk pályázatot, hogy áthidalhassuk, túlélhesse az egyesület azt a pár hónapot, amíg Háromszéken is lesznek pályázati lehetőségek. Tanácsát meg is fogadtuk, jelenleg várjuk az elbírálást – avatott be Kelemen, hangsúlyozva, hogy nem adják fel, minden lehetőséget megragadnak.

Kiderült, hogy havonta továbbra is átlag 40 sérült, segítségre szoruló madárról érkezik bejelentés Háromszék minden területéről. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.