Felhívás!

RÖVIDEN

Támogatás fiatal gazdálkodóknak

Az Országos Vidékfejlesztési Program (a sajtóban gyakran előforduló román rövidítése: PNDR) iránt érdeklődő fiatal gazdálkodók, mezőgazdasági termelők július 15-én 9 órától október 15-án 16 óráig nyújthatják be kérvényeiket a 40-50 ezer eurós támogatás igénylésére. A Falusi Beruházások Ügynöksége (AFIR) közölte az európai uniós pénzalapokból történő támogatás pályázati pontozásának időszakait: július 15-től augusztus 15-ig 90 pont a küszöbérték, augusztus 16-tól szeptember 15-ig 85 pont, szeptember 16-tól október 15-ig 25 pont. Az érdeklődők hivatalos és nagyon aprólékos tájékoztatást találnak az afir.info internetes honlapon, például a Ghidul Solicitantului PNDR 2014-2020 címnél.
A 40 ezer eurós és (vagy) 50 ezer eurós támogatást igénylők számára egyik alapfeltétel a legfeljebb 40 éves életkor, de fontos tudni, hogy a 41. életév betöltése előtti napon is lehet még pályázni. (bl) <<

Eltolódik a szúnyogirtás

Figyelembe véve, hogy csütörtök este és a rá következő napokban esőzés várható Sepsiszentgyörgyön, a polgármesteri hivatal és a műveletet végző szakcég közös megegyezés alapján július 27-re halasztja az akciót, közölte a városháza.
Hasonlóképpen a péntekre tervezett kézdivásárhelyi szúnyog­irtás is egy későbbi dátumra marad. A döntést a polgármesteri hivatal és a műveletet végző szakcég közös megegyezés alapján hozta meg. <<

Haladnak a térrendezési munkálatok

Júniusban kezdték el a megyeszékhelyi Főtér Kovászna Megye Tanácsa előtti részének térrendezési munkálatait, ezek a megfelelő ütemben haladnak és a tervek szerint őszre befejeződnek, tudatták közleményben. Az építő cég az ásás során az esővíz-elvezető rendszert érintő problémákba ütközött, ezek tisztázása és megoldása után azonban folytatódtak a munkálatok, jelenleg a lépcsők alapozásán dolgoznak. A megyei tanács előtti helyszínt úgy alakítják ki, hogy teret adhasson a nagyobb rendezvények színpadainak, télen pedig a szabadtéri korcsolyapályának. Továbbá kialakítanak két rend kőlépcsőzetet, amely áthidalja majd a Mihai Viteazul tér és a Szabadság tér (Főtér) közötti szintkülönbséget. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.