Felhívás!

Háttérmunka a tanügyben

Háttérmunka a tanügyben Kovászna megye

Bár még vakáció van, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség és társintézményei számára múlt év végén több feladatot is kijelölt Sorin Mihai Cîmpeanu tanügyminiszter annak érdekében, hogy a 2021-es évnek világos helyzetkép birtokában vágjon neki. Kiss Imre főtanfelügyelőt az első munkanapon faggattuk.

Az edu.ro oktatási portálon megjelent közlemény szerint arra vonatkozóan kér friss adatokat a minisztérium, hogyan változott a diákok és tanárok hozzáférése az internethez és az online oktatáshoz a kormányprogram keretében beszerzett táblagépek kiosztása után, illetve hány diákot fenyegethet a lemorzsolódás a távoktatás nehezített körülményei miatt. Mint Kiss Imre lapunknak elmondta, még várnak arra az átiratra, amely az iskolaelhagyási kockázatra vonatkozó felmérések egységes szempontjait közli. Ami az internethez való hozzáférést illeti, vannak még megyék, iskolák, amelyek nem értek a táblagépek kiosztásának végére, de a folyamat meglepetéseket is tartogatott: egyes diákok, akiknek saját bevallásuk szerint korábban volt digitális eszköze, miután látták, hogy szomszédjuk, iskolatársuk tabletet kapott, most már azt mondják, nekik nincs, ők is kérnek.

A tanfelügyelőség azt is felméri, hogy Orange hálózati térerő hiányában hol nem használhatók a már kiosztott gépek, ebben az esetben iskolaszinten átcsoportosítják a digitális eszközöket olyan térségekre, ahol ez a feltétel adott.

A miniszter arra is utasítja a tanfelügyelőségeket és minden szintű oktatási intézményt, hogy saját honlapjukon tegyék közzé az országos oltással kapcsolatos információkat tartalmazó platform linkjét, így járulva hozzá a koronavírus elleni vakcina népszerűsítéséhez. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.