Felhívás!

Harmincezer aláírás kell

Kovászna megye minden településén zajlik az aláírásgyűjtés az RMDSZ államelnök-jelöltje, Kelemen Hunor támogatására. Országos viszonylatban 250 ezer aláírást kell leadjon a Szövetség a választási bizottsághoz, amelyből Háromszék 30 ezret vállalt.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke a novemberi választások kapcsán elmondta: „A magyar jelölt indítása becsületbeli ügy. 96 óta mindig volt a magyaroknak államelnökjelöltje, más minket nem fog képviselni a kampányban. A mi céljainkról, elvárásainkról, problémáinkról egyetlen román politikus sem fog beszélni. Ez a mi feladatunk, és ezt csak egy magyar jelölt tudja megtenni. Kelemen Hunor a mi jelöltünk, az egyetlen magyar jelölt.”

Az elnök hozzátette: most nem csak az számít, hogy ki lesz az elnök, hanem az is, hogy mi fog történni a választások után az országban. Sok minden változni fog, ezért hallatnunk kell a hangunkat, meg kell mutatnunk a közösség elvárásait és erejét. Ha jó eredményt érünk el, másak a tárgyalási pozícióink, nem tudják a magyar közösséget megkerülni, számolniuk kell velünk.

Az elnök arra kéri a megye lakóit, hogy minél többen lássák el kézjegyükkel az RMDSZ listáját támogató íveket. Kovászna megyében, folytatva a 2016-os összefogást, az RMDSZ-es és az MPP-s polgármesterek, önkormányzati képviselők közösen gyűjtik az aláírásokat. Naponta házról házra járnak az önkéntesek is az aláírásokért, ugyanakkor az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének tagjai és a Háromszéki Ifjúsági Tanács is gyűjti az aláírásokat. A városokban felállított standoknál és az RMDSZ-irodákban is folyamatos az érdeklődés.

A novemberi államelnöki választásokhoz szükséges aláírásokat szeptember 17-ig gyűjtik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.