Felhívás!

Falunap Bodosban

Pár év kihagyás után Bodosban újból falunapot szerveztek, amelyben segítséget nyújtott Kovászna Megye Tanácsa, a baróti polgármesteri hivatal, a bodosi közbirtokosság és több helybéli adományozó is.

Iszlai Kamill Zsolt lelkipásztor elmondása szerint a szeptember elsejére szervezett falunap programjait úgy állították össze, hogy a régi, megszokott hagyományok mellé újak is társuljanak, amelyet a nőszövetség tagjai, a presbitérium, valamint a fiatalokból álló társszervezők állítottak össze. Fiataloktól idősekig mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelő tevékenységet, de a lelkipásztor elmondása szerint fő szándékuk a falu lakosságának összekovácsolása és a kapcsolatok megszilárdítása volt. „A bodosiak igényt tartottak a rendezvényre, a nyár végi munka után fontosnak tapasztaljuk az ilyen jellegű nyugalomnapot” – mondta.

A délelőtt 10 órától kezdődő gyülekező és a hivatalos megnyitó után istentisztelettel folytatták a programokat, a továbbiakban a közösségi ház udvarán előadás, népdal, néptánc, zsákban futás, talicskázás, rajzverseny, bicikliverseny, asztalitenisz, kosárlabda, kapufarúgás, íjászat, célba dobás és még sok más program közül válogathattak a szép számban megjelenő bodosiak.

Iszlai Kamill Zsolt lelkipásztort a bodosi közösség tavaly december elsejétől választotta egyházközsége élére, aki korábban Héjjasfalván végzett szolgálatot. Bodosba való költözésük után rögtön megkezdték a munkát mind a közösségépítésben, mind a lelkészi hivatal körül, melynek során sikerült korszerűsíteni a hivatal irodáját is az egyházkerület és a megyei tanács segítségével.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.