Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Haladnak a katonanevelde és a járóbeteg-rendelő felújításával

Haladnak a katonanevelde és a járóbeteg-rendelő felújításával Kovászna megye

Látványos munka zajlik Kézdivásárhelyen az egykori Székely Katonaneveldénél és a kórház járóbeteg-rendelőintézetnél.

Hirdetés
Hirdetés

A 201 éves, jelenleg felújítás alatt álló egykori Székely Katonanevelde épületébe a korszerűsítési munkálatok befejezését követően a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum költözne át, amely művelődési központként működne. A felújítás jó ütemben halad, újságolta el lapunknak Szilveszter Szabolcs kézdivásárhelyi alpolgármester. „Nagy lélegzetű munkáról van szó, és voltak botlasztók, egyebek mellett villanyvezetéket kellett cserélni, ám ezeket az önkormányzat megoldotta. Látványos a haladás, ennek megfelelően idén épületszerkezeti szempontból befejeznék a munkát” – tekintett előre az elöljáró.

A kézdivásárhelyi kórház járóbeteg-rendelőintézetét (poliklinika) a Regionális Operatív Program részeként korszerűsítik és bővítik, emellett azt több mint 700 ezer euró értékű orvosi eszközzel szerelnék fel. Továbbá az épület felújítását és a terület rendezését követően az egészségügyi intézmény Vasút utcai kerítését is lebontanák. A járóbeteg-rendelő felújítását ugyanaz a cég végzi, amely a régi kaszárnya épületén is dolgozik, és az előrelépés itt is jelentős. „A tetőszerkezetet elkészítették, jelenleg az épületgépészettel foglalkoznak. Hamarosan a külső-belső burkoláshoz látnak hozzá, bízunk benne, idén kulcsrakész állapotba kerül az ingatlan, hogy jövőre már csak a bútorzat és a különféle eszközök, berendezések elhelyezése maradjon” – sorolta az elöljáró.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. május 24., 23:23
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Szegyen es gyalazat amit muvelnek! A katonaneveldenel ami muemlek a boltives ablakokat siman befalaztak!Mert nincs 1 okos aki azt mondja AZ EREDETI ALLAPOTOT KELL VISSZAALITANI ahogy oseink megcsinaltak!!!!! Borzalom!

  • User
    Dátum: 2023. május 25., 12:08
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Kivancsi vagyok hogy hany evig birja majd az uj vakolat a kaszarnyan!!! Pl a Vigado mar ugy meghamlot mint a kigyo,pedig biztos hogy egy zsak penzbe kerult volt a homlokzat „folujjitas”.