Felhívás!

Haladás a Vágóhíd utcában

Haladás a Vágóhíd utcában Kovászna megye

Pár napon belül megszűnik a kézdivásárhelyi Vágóhíd utcában lakók kálváriája. A városrészen elkészültek a járdák, az út első szakaszának aszfaltozása zajlik.

Pár hónappal ezelőtt kezdődött meg a Vágóhíd utca oroszfalvi vasútátjárótól a Matkó István utcáig tartó szakaszának a korszerűsítése. A munkálat nem egyszerű, ugyanis kicserélték a gázvezetéket, és a csatornahálózatot is ki kellett építeni, lévén, hogy ez a városrész nem volt közművesítve. Ezt követően készíthették el az út alapját, esővíz-elvezetőket helyeztek el, megtörtént az új járdának az építése, és javában zajlik az aszfaltozás.

A helyszínen dolgozó munká­sok elmondták, rövidesen a maradék, mintegy százméteres szakaszt is korszerűsítik, most szedik fel a régi, széttöredezett aszfaltot.

A Vágóhíd utcában nem a munka haladt lassan, felújítását a bürokrácia késleltette. A kormánypénz megvolt rá, kiírták a versenytárgyalást, de a munkát megpályázó cégek folyamatosan fellebbeztek, és emiatt kétéves csúszás állt be. Miután sikerült az elektronikus közbeszerzésre pontot tenni, megjelentek a munkagépek a helyszínen, így még az idén befejezik a felújítását. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások