Felhívás!

Hajléktalan háztulajdonos

Számtalan más településről érkező személy kér menedéket a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszállón, ám pár nap után menniük kell, hiszen a szabályok értelmében csupán a sepsiszentgyörgyi polgárok vehetik igénybe hosszú távon ezt a szolgáltatást.

Székely Róbert, a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, idén több mint tíz olyan személy kérte a szálló segítségét, akik a szomszédos falvakból, más városokból érkeztek.

– Télen nem hagyunk senkit az utcán! A más települések lakói viszont legtöbb 3 napot maradhatnak nálunk. Utána intézkedünk, hogy hazakerüljenek, az adott település polgármesteri hivatalával egyeztetünk, iparkodunk megoldást találni. Ilyenkor sok esetben falba ütközünk, de van, ahol megoldódik a rászoruló sorsa. Egy kis jóakarattal minden esetben lehet megoldást találni, ám sajnos ez a jóindulat sok esetben hiányzik… Jelen pillanatban két, ebbe a kategóriába sorolható hajléktalanunk van – avatott be Székely.

Tőle tudtuk meg, hogy van olyan idős személy is, akinek ugyan háza van falun, de télire folyton behúzódik a városba, hiszen nincs, amivel kifűtse a laká­sát, illetve a városban „jobban adakoznak” az emberek, könnyebb pénzhez jutni.
– Első alkalommal, amikor megkeresett bennünket a férfi, mondtuk neki, hogy csak pár napot maradhat, ez a szabály, mivel nincs Sepsiszentgyörgyre szóló személyazonossági igazolványa. Egy héten belül érkezett vissza, és büszkén mutatta, hogy sepsiszentgyörgyi ideiglenes lakcím van beírva az igazolványába.

Nem volt, mit csinálni, szállást adtunk neki – mesélte a szakember.

Jelenleg összesen 25 személy veszi igénybe a megyeszékhelyi szálló hosszú távú szolgáltatásait.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.