Felhívás!

Köpecen van tennivaló

Köpecen van tennivaló Kovászna megye

Barót város tanácsának legutóbbi ülésén Bíró Béla köpeci tanácsos a földek visszaszolgáltatásával kapcsolatban tett fel kérdést Benedek-Huszár János polgármesternek.

– Hagyatékot rendezni és földet eladni csak úgy lehet, ha birtoklevél és telekkönyv van a tulajdonunkban. Ellenben oda jutottunk, hogy harminc év után kezdtek kihalni azok a tulajdonosok, akik egykor visszaigényelték a földeket, viszont az örökösök nem tudják a hagyatékot tisztázni, és egyáltalán semmi egyebet sem a papírok hiányában. Mozduljunk valamerre a földek visszaadásával kapcsolatban! – szólította fel a polgármestert és tanácsostársait Bíró.
Válaszában az elöljáró elmondta, a baróti földosztó bizottság újraalakulóban van, ragaszkodna ahhoz, hogy abba minden egyes faluból kerüljön egy-egy képviselő, hiszen – mint hangsúlyozta – a helyi ismereteket nem pótolhatja a szakmaiság.
„Még decemberben újraalakítjuk ezt a bizottságot, és miután ez megtörtént, egymás után vesszük a problémákat, és a dossziékat. Reméljük, meg is tudjuk oldani azokat minél hamarabb” – hangoztatta Benedek-Huszár, aki egyébként más köpeci gondok megoldására is ígéretet tett, úgymint a vízlevezető árkok kitakarítása vagy Köpecbányán az út feljavítása.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.