Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hagyományos és új rendezvényeket is szerveznek Kézdivásárhelyen

Hagyományos és új rendezvényeket is szerveznek Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Változatos programokat tartalmaz Kézdivásárhely ez évi eseménynaptára, a hivatalos jegyzékbe az ünnepi megemlékezések és a több éves múltra visszatekintő közösségi rendezvények mellett számos újdonság is bekerült.

Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhely tanácsa januári ülésén hagyta jóvá az idei évben a város területén megszervezendő kültéri rendezvények listáját. A céhes városban tevékenykedő civil szervezetek, kereskedelmi egységek és magánszemélyek január 15-ig jelezhették rendezvényszervezési-szándékukat a polgármesteri hivatal felé az engedélyek jóváhagyása érdekében. A listára az önkormányzat szervezésében megvalósuló, illetve különböző szervezetek által tervezett események egyaránt felkerültek.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

Az események sorát a Tegyünk Kézdiszékért Tömörülés szervezésében február 3-án megtartott főtéri farsangtemetés nyitotta, amelyet az egész környék lakosságát megmozgató március 15-i ünnepség követ. Egy héttel később, március 22-én a Zöld Nap Egyesület Tavaszi Zöld Napok nevű rendezvényére kerül sor, április 25-26-án pedig az önkormányzat szervezi meg a Virágvarázs nevet viselő virágvásárt.

Május 9-10-én a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) Európa Napokat tart, május 9-12. között a Kézdivásárhelyi Sportgyesület hagyományos rendezvénye (KSE-napok) van beütemezve, május 17-19 között a több év kihagyás után visszatérő Diáknapoktól lesz hangos a Vigadó Művelődési Központ udvara. Idén új időpontban, szeptember helyett május 24-26. között rendezik meg az X Balloon Fest elnevezésű hőlégballon-fesztivált a városhoz tartozó Fortyogófürdőn.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

Június első napjaiban Gyerkőcfesztivál fog zajlani a W. Wegener parkban, június 21-én a Profi Rádió ünnepli születésnapját a Székely Katonanevelde udvarán, június 22-én pedig a KVISZ szervez Fényfesztivált a Dózsa György utcai közösségi téren. Kézdivásárhely legnagyobb közösségi rendezvénye, a Sokadalom nevet viselő városünnep június 27-30. között tölti meg a városközpontot. Június 29-én a fúvósok és mazsorettek találkozójának ad otthont a W. Wegener park, majd július 12-14. között a több mint húsz éves múltra visszatekintő Free Frog’s Riders motorostalálkozót tartják meg Fortyogófürdőn.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

Július vége egy újdonságot tartogat, 26-28. között első alkalommal szervez Gasztronómiai Fesztivált a Gábor Áron téren a Helyi Fejlesztési és Kulturális Egyesület. A Háromszéki Lovasnapokra augusztus 3-4-én kerül sor Nyujtódon, amit a Zöld Nap Egyesület által szervezett éjjeli biciklimaraton követ augusztus 8-án. A nyarat augusztus 24-25-én búcsúztathatják a kézdivásárhelyiek a Kovácsszer városrészben, ahol a KVISZ tervez eseményt Nyárzáró néven. Az említett ifjúsági szervezet szeptember 21-én egy premiernek számító rendezvényt, a Kerge derbit is megtartja a Sinkovits sportpályán. Szeptember 23-án a Zöld Nap Egyesület biciklis felvonulásra hívja a városlakókat az Európai Mobilitás Hete alkalmából.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

Október 6-án az aradi vértanúk, 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt tiszteleg az önkormányzat, mindenszentek előtt (október 30-31.) pedig virágvásárra kerül sor a Gábor Áron téren. Decemberben ünnepváró események zajlanak majd: 1-jén meggyújtják az első gyertyát a város adventi koszorúján, 5-én a Mikulás örvendezteti meg a gyerekeket, 18-20. között karácsonyi gyermekvárost rendeznek be a W. Wegener parkban, 20-21-én karácsonyi vásárra kerül sor a város főterén. Az év utolsó rendezvénye ezúttal is a városközpontban megtartandó szilveszteri mulatság lesz.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

2012 novembere óta az önkormányzat minden hónap második szombatján hagyományos termékvásárt szervez a Gábor Áron téren, a sorozatot idén is folytatják – derül ki a helyi tanács által elfogadott esemény-jegyzékből.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. február 12., 11:30
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Egy uj nyugdijas klub letrehozasat szorgalmazzuk nagyon sokan, mert a mostani klubb vezetosege diktatorikus modon viselkedik!!At KELL gondolni ezt is a varosvezetesnek!!!!!!

 • User
  Dátum: 2024. február 13., 18:57
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Mit rinyaltok. Egy diktaturaban diktatorikus modon kell viselkedni. Talan azt gondoljatok, hogy Romaniaban demokracia van ? Lassan az egesz vilagon diktatura fog uralkodni, ugyhogy ne rinyaljatok, mert jo uton haladtok !