Felhívás!

Gyümölcsöző tapasztalatcsere

Gyümölcsöző tapasztalatcsere Kovászna megye

Az Angustia Helyi Akciócsoport volt a házigazdája a Székelyföldi Helyi Akciócsoportok hatodik alkalommal megrendezett találkozójának, amelyen Kovászna, Hargita és Maros megyékből összesen 23 munkacsapattag képviselte a részt vevő kilenc akciócsoportot. A nemrég felújított esztelneki ferences kolostor konferenciatermében a résztvevőket kellemes, modern környezet fogadta.

A találkozóra érkezőket Varga Attila, az Angustia Helyi Akciócsoport projektmenedzsere, majd Salamon Balázs, Esztelnek polgármestere köszöntötte. A program keretében elsőként Varga Attila ismertette a résztvevőkkel az Angustia térség nevezetességeit, majd Mátyás Júlia Katalin bemutatta fejlesztési stratégiájának egyik sikeres és egyben innovatív támogatási intézkedését, a 2.4-est, amelyen keresztül a térségben több, megújuló energiaforrásokat hasznosító beruházás jött létre.

Dr. Mátéffy Mária, a Csík LEADER Helyi Akciócsoport munkaszervezet vezetője bemutatta a résztvevőknek Hargita Megye Tanácsának Local Flavours Interreg projektjét, amely egy örökségvédelmi jó gyakorlatnak számít a LEADER-kistérségek számára.

A találkozó következő napirendi pontjaként a ferences kolostor bemutatása következett: P. Kakucs Szilveszter OFM kolostorigazgató átvezette a résztvevőket a kolostoron, bemutatva annak értékeit és történelmi hagyatékát. A résztvevők érdeklődéssel hallgatták a részletes bemutatást, kérdéseket tettek fel a kolostor múltjáról, jelenéről, kulturális élményként összegezve a sétát.

Rövid szünet után, a találkozó informális beszélgetéssel folytatódott a kolostor konferenciatermében, ahol a résztvevők a „Hogyan tovább?” kérdést feszegették, feltérképezve a résztvevő akciócsoportok jelen helyzetét, a potenciális problémákat és megoldásokat.

A rendezvényen a szervező Angustia Helyi Akciócsoporton kívül a Kovászna megyei Alutus Régió, a Hargita megyei Csík LEADER, Homoród–Rika–Küküllő, G10, Sóvidék–Hegyalja és a Maros megyei Kis-Küküllő Balavásár–Sóvárad, Maros menti Partnerség és Nyárád mente helyi akciócsoportok képviseltették magukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.