Felhívás!

Röviden

Motorost ütött el

Kedden, július 5-én este, fél tíz körül riasztották a megyei rendőrséget, miután Sepsiszentgyörgyön, az 1918. de­cem­ber 1. utcában közúti baleset történt. A helyszínen az egyenruhások megállapították, hogy egy 41 éves férfi éppen járgányát vezette, amikor elütött egy 17 éves fiatal által vezetett motorbiciklit. A baleset során a motoros, és ugyancsak 17 éves utasa könnyen sérült, az áldozatokat a kórházba szállították. Mindkét sofőrt szondáztatták, de egyik sem fogyasztott alkoholt, derült ki a rendőrség közleményéből. 

Kigyulladt egy ház

Tegnap reggel Nagypatakról kérték a megyei sürgősségi felügyelőség segítségét, miután egy lakóház kigyulladt. A helyszínre négy tűzoltóautó sietett oltani, de egy speciális, létrával felszerelt járművet is kivezéreltek az illetékesek, továbbá egy rohammentő is készenlétben állt. „A lakóház manzárdja, tetőszerkezete lángolt, fennállt a veszélye, hogy a hevesen tomboló lángok átterjedjenek a közeli házakra” – tájékoztatott Tolvaj Marius, a Kovászna megyei tűzoltóság szóvivője.

Tőle tudtuk meg, hogy az oltást nehezítette a tűzcsapok hiánya a településen, így a lánglovagok közelebbi kutakból, illetve több kilométerre lévő természetes vízforrásokból iparkodtak újratölteni a járgányaik tartályait. Az oltásban az uzoni, zágoni önkéntesek is segédkeztek. Ötórás, megfeszített tempójú oltás után sikerült megfékezni a lángokat. Az ügyben még tart a kivizsgálás arra vonatkozóan, hogy mi okozta a tüzet. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.