Hirdetés
Hirdetés

Gyors szerződéskötés

Ambrus József, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület igazgatója aláírta azokat a szerződéseket, amelyek fedezik az újrahasznosítható csomagoló anyagok begyűjtésének költségeit. A dokumentumban foglaltak életbeültetésétől a megyei hulladékgazdálkodási rendszer további javulására számítanak.

Az egyesület (ADI SIMD) három társasággal (OTR) kötött szerződést. A Fepra International, a Greenpoint Management és a Financial Recycling országos felelősséget átvállaló társaságok nagy tapasztalattal rendelkeznek a csomagolóanyagok és hulladékok menedzsmentje területén, és a háromból két intézmény már egy éve kapcsolatban áll a háromszéki egyesülettel – mondta el Ambrus József.

Hirdetés
Hirdetés

– Nagyon fontos, hogy ezt a szerződést most, év elején sikerült megkötnünk, mert a törvény szerint a csomagolóanyagok begyűjtését nem a lakosságnak, hanem – a felelősséget átvállaló társaságokon keresztül – azoknak a vállalatoknak, üzleteknek kell finanszírozniuk, amelyek forgalomba hozták. Márpedig Kovászna megyében a szelektíven begyűjtött hulladékmennyiségnek sokkal több mint fele (mintegy 63-67 százaléka) csomagolóanyag. A begyűjtést végző cégek megelőlegezik az összeget, de igen jól felfogott érdekünk, hogy ezt minél hamarabb visszakapjuk az OTR-ektől, hogy ne legyen készpénzhiányunk – magyarázza a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület igazgatója.

Ambrus azt mondja: az eddigi közös munkát korrektség és pontosság jellemezte, mindenki „megtanulta a leckét”, ezért bizakodva néznek a jövő elébe. Tavaly Kovászna megyében több mint há­rom­ezer tonna csomagolóanyagot gyűjtöttek, amelynek begyűjtése csaknem egymillió lejbe került, amit nem a lakosság, hanem az OTR-k fizettek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük