Hirdetés
Hirdetés

„Fontos, hogy legyen jövőkép”

„Fontos, hogy legyen jövőkép” Kovászna megye

Fodor Imre, Illyefalva polgármestere úgy értékeli, három mandátuma közül ez utóbbi, az elmúlt 4 esztendő tekinthető a legsikeresebbnek. Számos megvalósítást tudhat maga mögött, de ami véleménye szerint ennél is fontosabb, hogy van jövőképe, tudja, merre kell tartania a községnek – ezért kapott bizalmat az elmúlt választásokon. És éppen ezért az idei választásokon is megméretkezik.

– Vannak-e mérföldkövek egy polgármester életében? Ön milyen megvalósításokra büszke?
– Jómagam 2008-tól vagyok polgármester. Az elmúlt 4 esztendő, akár értékben beszélek, akár a megvalósítások számát veszem figyelembe, a legtermékenyebb periódus volt. A legfontosabb, hogy egy vezetőnek legyenek elképzelései, és tudja, kövesse, valósítsa meg a célját. Egyértelmű, és határozottan ki tudja jelenteni bármelyik romániai polgármester, hogy a költségvetés csak arra jó, hogy megvásároljuk a „sorsjegyeket” az esetleges fejlesztésekhez: a költségvetésből nagy dolgokat megvalósítani nem lehet. Az elmúlt 4 esztendőnek a legnagyobb megvalósításai közé sorolnám a két kultúrotthont, hiszen ezekben formálódik a közösség. Említeném a komfort növelését is, hiszen számos utcában már nem kell sárban taposni,de ide sorolható az épített örökség konzerválása is. Idén, ha a Jóisten is úgy akarja, befejezzük az Olt-hidat, amelyik eddig járhatatlan volt. A pozitív pénzügyi mutatókat is sikerült tovább javítani: a cégek megjelenésével megnövekedett a jövedelemadó. Fontos, hogy minden évben növeljük az önkormányzat költségvetését, hiszen ez az az összeg, amire mindig biztosan számíthatunk. Persze, vannak olyan fejlesztések is, amelyek nem csak az én érdemem, de fontos megemlíteni ezeket, hiszen jelenleg mindhárom településen felújítódott a villanyhálózat, már nincs hetente áramszünet, és sorolhatnánk, megemlítve a megyeszékhelyre vezető út felújítását is.

Hirdetés
Hirdetés

– Idén indul-e a polgármesteri tisztségért folyó megmérettetésen?
– Amint azt már korábban is mondtam, fontos, hogy egy településvezetőnek legyen jövőképe. Nekem van jövőképem, tudom, hogy merre tartunk, merre kell tartanunk, éppen ezért idén is indulok a polgármesteri székért.

– Mit szeretne megvalósítani, ha újabb mandátumot nyer?
– A szemnek láthatatlan dolgok igencsak fontos szerepet játszanak egy település vezetésében: mi is tesszük a dolgunkat, konkrét elképzelések mentén munkálkodunk, de sajnos, nem minden csak rajtunk múlik. Nem innék előre a medve bőrére, konkrét dolgokról nem szívesen beszélek, hiszen ígéretekből nem lehet közösséget, szavazótábort kovácsolni. Persze, mondhatnám, hogy a községben kiépítjük a földgáz-hálózatot, és ezzel nem ferdítenék, hiszen ez valóban célom, de egyelőre csak azt látom, hogy vannak erre lehetőségek, akár pályázati úton is haladhatunk ezen irány felé. Továbbá a három faluban a csatorna bővítése, illetve a közvagyon jogi helyzetének a tisztázása is prioritás. Természetesen itt is kihasználjuk a lehetőségeket, a közkomfort-érzet javításán dolgozunk folyamatosan.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. január 29., 22:40
   ÉRTÉKELÉS: -10

   Szégyelld magad Te névtelen becsmérlő, ezért vagyunk mi székelyek ott ahol vagyunk,az ilyesfajta névtelen piszkalodo, semmirekellő alakok miatt,kik a névtelenségbe burkolózva megszolnak másokat,ahelyett,hogy batoritanák és segítenék a munkájában azt aki valamit próbál tenni,a lehetőségekhez mérten.

  • User
   Dátum: 2020. január 30., 13:57
   ÉRTÉKELÉS: -12

   Kedves névtelen becsmérlő, csak azért sem fontos “véleményhordozásod”, mert nem adod a neved mellé. Nem feltétlenül kell egyetérteni a leírottakkal, de egy normális dialógus kialakításához két Emberre van szükség. Addig, amíg nem adod a “személyed”az ócska hasonlataidhoz, addig nem jöhet létre dialógus, ilyen módon egyedül maradtál a szófröccsköléseddel,” eredmény”nélkül. Jelöltesd magad te is, állj elő valami normális elképzeléssel, hátha változik valami(benned). Hajrá!

   • User
    Dátum: 2020. január 30., 15:48
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Foglalkoz a falu dolgaval Imrecske s nyolc oraban ne hirmondoz mert ezert tart ott a falu ahol.
    Embersegrol te hiaba motyogsz mert az toled olyan mesze van mint makotol jeruzsalem.
    Ha tudnad hogy forog a Fold egesz nap fogozkodnal.
    Ilyefalva regi jo gazdai ha latnak hogy ki vezeti a kozseget ismet meghalnanak.
    Ugyes vagy. Leulhetsz, 4es.

 • User
  Dátum: 2020. január 30., 13:18
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mi lesz.az uzlettel szenkirajba delutan zarva as utcaba a Bizet sajat kocsegen inteztuk a buszjaratot le csokentik ez a haladas nincs vendeglo as uton isznak ezert buntetnek

 • User
  Dátum: 2020. január 30., 13:45
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Addig , amíg Szentkirályba csak a kulturhazig volt képes a vizet es az utat meg csinaltatni es minden maradt a régiben , ne kampanyoljon , hallgason szepen csendbe .

 • User
  Dátum: 2020. január 30., 14:48
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Itt sajnos a hid keszitesbe a joisten nemtud bele szolni csak Halmagyi uron mulik hogy meg menyi penzt akar kicsikarni es onon elnokur hogy meg medig engedi azt a trehanysagot ami ot vegbe megy hogy megmeretkezik az iden is az a hab a tortan hiszen nincs kivel mert ezt a sarba tiport falut nemhiszem hogy valaki merne valalni

 • User
  Dátum: 2020. január 31., 0:44
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A Szaloméri adó fizetők semmire nem jogosultak az ön mandátuma alatt!
  Gyenge haladást mutatott fel ennyi év alatt más köségekhez viszonyitva!