Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyászfeldolgozás műhelyben

Gyászfeldolgozás műhelyben Kovászna megye

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság társszervezésében november végén Dénes Kinga pszichológus és Vetró Bodoni Enikő mentálhigiénés szakember, a Diakóniai Alapítvány munkatársai tartott műhelymunkát a Zathureczky Berta Központ idősei számára.

Hirdetés
Hirdetés

A tabu témakör ellenére: halál, gyászfeldolgozás – nagy volt az érdeklődés az idősek részéről.

A gyász az ember legnagyobb és legnehezebb létkérdéseinek egyike.  Olyan súlyos és komplex lelki folyamat, mely megrengeti elszenvedője lelki és fizikai egyensúlyát, ezért rendkívül megterhelő, az adott időszakban pedig minden mást képes maga mögé utasítani – hangzott el a délelőtt folyamán. Félelmeink leplezéseként inkább szeretünk hallgatni róla.

A Zathureczky Berta Központban rövid filmes bevezető után, a szakemberek által vezetett műhelymunkán az idősek meghitt körülmények között szembesültek saját szeretteik elvesztésével, de alkalom nyílt a gyásszal járó érzések megfogalmazására és saját haláluk gondolatával való szembenézésre is.  A résztvevők rendkívül nyitottan vettek részt a foglalkozáson, az érzések, vélemények különböztek, de közben ötleteket is kaptak egymástól, hogyan lehet a halálra készülni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük