Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyakornokokat várnak

Az itthon maradó egyetemisták hasznos tapasztalatot gyűjthetnek, ha gyakornoknak állnak a sepsiszentgyörgyi önkormányzathoz – mondta el tegnapi sajtóértekezletén Antal Árpád. A sepsiszentgyörgyi polgármester beszélt arról is, hogy elfogadható kompromisszum született a 2021–2027-es európai alapok elosztási mechanizmusáról.

Hirdetés
Hirdetés

Antal Árpád felhívással fordult azokhoz az egyetemistákhoz, akik nem az egyetemi központokban kezdik a tanévet.

– Úgy tűnik, hogy csak az első és utolsó éves hallgatóknak kell előadásra járniuk októbertől, a köztes évfolyamoknak online oktatás lesz. Ez jó alkalom lenne arra, hogy gyakornoknak jelentkezzenek az önkormányzathoz, tapasztalatot gyűjtsenek, és – ki tudja – tanulmányaik befejezését követően a polgármesteri hivatalban helyezkedjenek el – mondta Antal.

Az érdeklődőktől egy rövid szándéknyilatkozatot várnak az info@sepsi.ro e-mail címre. Az önkéntes munkából nemcsak a diákok, hanem az önkormányzat is profitálhat, ugyanis most (ismét) létszámstopp van, senkit nem lehet alkalmazni. Munka viszont egyre több lesz, hisz hosszabb szünet után ismét beindult a 2014–2020-as pályázatok kivitelezése, és küszöbön áll a következő hétéves ciklus megnyitása.

Eldöntöttnek tekinthető, hogy a megyeszékhelyek a rendelkezésére álló pénzalapok 35 százalékát „testvériesen”, 65 százalékát lakosságarányosan osztják el. Ez legalább ötvenmillió euró felhasználható pénzt jelent Sepsiszentgyörgy számára, amihez még 25 százaléknyi saját beruházást kell „csatolni”. A polgármester szerint félő, hogy erre nem lesz adminisztratív kapacitása az önkormányzatnak (itt segíthetnének a gyakornokok), és kérdéses az is, hogy Romániának meg van-e az a tervezői kapacitása, amely szükséges a felmerülő munkálatok lebonyolítására.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük