Felhívás!

Golyó a kutya testében

Golyó a kutya testében Kovászna megye

Mint arról már beszámoltunk, egy illyefalvi férfitől az illetékes hatóságok elkobozták a kutyáját, miután kiderült, hogy a gazda nem tartja be az állatjóléti szabályokat, a vádak szerint veri az ebet. A szegény pára egy brassói állatvédő egyesülethez került, és a napokban utazott volna külföldre, új örökbefogadójához, ám egy furcsa fordulat miatt egyelőre felfüggesztették a folyamatot.

Igyártó Nándor, a kutya megmentésében segédkező állatvédő lapunknak elmesélte, a kutyának pénteken kellett volna németországi örökbefogadóihoz utaznia, ám időközben fura dolgot, pontosabban egy golyót találtak a testében, így egyelőre felfüggesztették az örökbefogadási folyamatot.

– Peti rossz sorsáról engem egy hölgy értesített, ő nevezte el így az ebet, és hát maradt a név. Nem ritka, hogy „magyar” kutya kerül külföldre, és az ottani gazdák, miután közlik velük a négylábúak addigi neveit, végül úgy döntenek, megtartják, mert hangzatosnak találják, és a kutya is megszokta már. Szóval Petit az elkobzás után a szépmezői menhelyre vitték a hatóságok, aztán közbejárásommal a brassói Animals Need Us állatvédő egyesülethez került, innen utazott volna pénteken a németországi örökbefogadóihoz. Időközben az egyesület elnöke észrevette, hogy a kutya furán mozgatja egyik lábát, így megröntgenezték, és kiderült, hogy egy golyó van a csípőjében. Hihetetlen, hogy mennyi kínon ment át ez a szegény állat – számolt be az állatvédő.

A kutyát komolyabb vizsgálatoknak vetik alá, hiszen meg kell állapítani, hogy a betokosodott golyó veszélyt jelent-e az egészségére, ki tudják-e műteni a valószínűleg légpuskával belé lőtt fémdarabot.
– Várjuk az örökbefogadó válaszát is, hiszen az is előfordulhat, hogy ő vállalja a kutya gyógyítását, ha műtétre lenne szükség – összegzett Igyártó. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások