Hirdetés
Hirdetés

Megoldhatatlan gond

Megoldhatatlan gond Kovászna megye

Meg kell szokniuk az embereknek, hogy a parkoló nem a tömbház-ajtótól tíz méterre van, hanem esetleg attól 300 méterre – mondta Benedek-Huszár János baróti polgármester egy, a parkolási gondok kapcsán felmerült kérdésre válaszolva.

Hirdetés
Hirdetés

Mint minden más városban, Baróton is elszaporodtak az autók, s ezzel együtt gond lett a parkolás is, a város területét ugyanis nem lehet nyújtani, így egyre kevesebb az a hely, ahol az autók megállhatnának.
– Településeink zsúfoltan vannak beépítve, zöldövezeteinket nem számolhatjuk fel a parkolók javára, de ha felszámolnánk, akkor sem lenne elég parkoló. Meg kell szokniuk a sofőröknek, hogy miután otthon az autóból kipakolnak, azokat el kell vigyék a legközelebbi szabad parkolóhelyig, nem hagyhatják ott, ahol érik.
Az elöljáró hozzáfűzte, ez a probléma a székelyföldi polgármesterekkel való találkozókon már nem egyszer felmerült, de minden elöljáró úgy látja, a probléma Székelyföldön megoldhatatlan.
– Se emeletes parkolóházzal, se földalatti parkolókkal – amik Barót szinten nyilván szóba se jöhetnek, hiszen millió eurós beruházásokról van szó – ezt a kérdést nem lehet megoldani – oszlatta el az ilyen irányú reményeket. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. május 7., 7:57
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Ugyanez a gond Sepsiszentgyorgyon is ahol egy csalad legalabb 3-4 autot is tart plusz a szolgalati kocsik amelyet ugyebar nem szabadna a lakonegyedbe tartson csak a avallalatnal – mindez nem is a sajat ugymond ajtaja elott hanem a szomszedos kozeli blokk korul ahol az ott lakok kenytelenek sokszor mas helyre parkoljanak mert a sajat tombhaz ablaka alatt a szomszedos tombhazlakok parkolnak 3-4 autojukkal. Gondolom ha jomagam is a masik tombhazlako ajtaja elott hagynam a biciklimet pl hogy akarhanyszor elmegy otthonrol mindig belebotoljon akkor valoszinuleg maskeppen goldolkozna vagy sem – hamar hivna a rendoroket hogy zaklatas tortenik.Sokszor a tombhazlakas bejaratat is elaljak csak mas szomszedos blokklakok hogy ha netalan butrot vagy akarmi mast kell felvigyunk akkor az vagy lehetetlen vagy nagyon kell ugyelni hogy nehogy megkarcoljuk az idegen kozsit.Ehez meg mindig hozaadodik 1-2 honapok ota otthagyott csak helybeli vagy mas megyei jargany is ami 8 akar 10 honapja sincs elmozditva ugyanarol a helyrol. Na mindezeket lehetne tovabb sorolni.Adig amig az emberek felfogasa nem valtozik adig nem fog ez a helyzet se valtozni.Meg a kiskutyanak is kellene egy autot venni hogy ha setalni akar menni akkor o is todjon luxisba ulni.Ezeket a problemakat meglehetne oldani egy 50 vagy akar 100 % ado novelessel minden ugyanazon a cimen bejegyzett masodik auto eseteben 200% a harmadik es igy tovabb. Ekkor mar mindenki meggondolna hogy hany autot tart fenn