Felhívás!

Gépeket, eszközöket szereznek be

Gépeket, eszközöket szereznek be Kovászna megye

Bardoc község életében a világjárvány nem okozott nagy felfordulást, az önkormányzat dolgozik, de az egészségügyi felfordulásnak itt is voltak mellékhatásai.

Tervezték, hogy szeptemberig átveszik az épülő ivóvíz-tisztító állomást, csakhogy egy Olaszországból hozandó tartály miatt a munkálat akár év végéig elhúzódhat – tudtuk meg Balázsi Dénes polgármestertől. Ebben az időszakban a kulturális és oktatási állapotára terelődött a figyelem a községben, ahol három helyen – az olaszteleki és az erdőfülei iskoláknál, valamint az erdőfülei kultúrotthonnál is állagmegőrzési, állapotfeljavítási munkálatokat végeztek, végeznek. Közben gyarapítják a község gépeszköz-állományát is, tűzoltóautót vásároltak, Leader pályázat révén pedig egy traktort kívánnak beszerezni. A pályázatukat már nyertesnek nyilvánították, jelenleg a szállítók árajánlatára várnak.

– A 95 lóerős traktorra azért van szükségünk, hogy télen el tudjuk vele a kisebb mellékutcákban is takarítani a havat, nyáron pedig lekaszálhassuk az út menti gyomot – tájékoztatott az elöljáró.

A megyei tanács pályázatait sem hagyták figyelmen kívül: a község családorvosi rendelőjének felújítását, orvosi műszerekkel való ellátását tervezik bővíteni a megpályázandó pénzből.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 21., 17:22
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ez igen Erdöfüle, Vargyasnak kellene egy kis oktatás online programon mint az iskolásoknak itt inkább az igéretek vannak csak. Tiszteletem a bardoci vezetöségnek ha van vezetö vagy tudás akkor sokra lehet vinni!!!